Havutça`dan bir soru önergesi de başbakan`a

Havutça`dan bir soru önergesi de başbakan`a

Güney Marmara'da hükümetin sanayi, tarım, turizm ve enerji yatırım planı olup olmadığını sordu




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Güney Marmara'da hükümetin sanayi, tarım, turizm ve enerji yatırım planı olup olmadığını sordu. Güney Marmara Bölgesi'nde yerli ve yabancı firmaların enerji yatırımları konusunda gözdesi haline gelen Bandırma ve çevresinin son dönemlerde bölgenin önemli değişimler geçirebileceğinin işaretlerini verdiğine dikkat çeken Havutça, Başbakan'ın bu bölge için bir planlama yapılması için talimat verip vermediğini yanıtlamasını istedi.


Havutça, önergesinde şu görüş ve sorulara yer verdi:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini arz ederim.

Namık Havutça

Balıkesir Milletvekili

Güney Marmara Bölgesi'nde yerli ve yabancı firmaların enerji yatırımları konusunda gözdesi haline gelen Bandırma ve çevresi son dönemlerde bölgenin önemli değişimler geçirebileceğinin işaretlerini vermiştir. Avantajlar taşıdığı için çok kısa bir sürede bölgeye enerji yatırımları yapılmıştır. Rüzgâr enerjisi santrali ve doğalgaz çevrim santrali yatırımları ile başlayan sürecin artarak devam edeceği bilinmektedir. Diğer taraftan bölge tarım ve hayvancılık ile turizm açısından da son derece önemli bir yer teşkil etmektedir. Bölgede sanayi, planlı ve koordine edilmiş bir gelişme göstermezse, tarımı ve turizm sektörünü olumsuz etkileyebileceği düşünülerek planlar yapılması gerektiği ortadadır. Bu bilgiler ışığında;

  1. Sanayi yatırımları için bölge çok avantajlı bir duruma gelmişken Hükümetinizin bölge için hazırladığı bir sanayi master planı var mıdır? Belirli bir planınız yoksa hazırlanması için bir talimatınız olmuş mudur?
  2. Tarım ve hayvancılığın da önemli olduğu bölgede sanayi yatırımına en elverişli alanlar tarım arazileri olarak bilinmekte ve ancak bu arazilerin sanayi yatırımlarına açılması için yasal düzenlemeler yapılması gerektiği düşünülmektedir. Tarım arazilerini sanayi yatırımlarına açacağı düşünülen yasal bir düzenleme Hükümetiniz planları içerisinde yer almakta mıdır? Böyle bir plan var ise bölge halkı ile ne zaman paylaşmayı düşünüyorsunuz?
  3. Bu bölgede yatırımcılara yatırım olanağı tanımak isterken yapmayı düşündüğünüz yasal düzenlemelerde bölge için önem teşkil eden tarım, turizm ve çevre faktörlerini hangi yöntemlerle dikkate alacaksınız? Bu konudaki hassasiyetiniz nasıl ocaktır?
  4. Bölgenin turizm potansiyeli dikkate alındığında hükümetinizin yatırım teşvikleri hakkında ve yatırımları katkıları nasıl olacaktır?
  5. Bölgedeki halkın, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin bölgenin gelişimi ve geleceği açısından sanayi, tarım, turizm yatırımları hakkında bilgilendirilmesi için Hükümetiniz hangi çalışmaları yapmaktadır?








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı