Havutça TÜED Genel Kurulu'na Katıldı.

Havutça TÜED Genel Kurulu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Türkiye Emekliler Derneği'nin 20'inci Genel Kurulu'na katıldı.







CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Türkiye Emekliler Derneği'nin 20'inci Genel Kurulu'na katıldı. Ankara'da gerçekleştirilen genel kurulda emeklilerle ilgili sorunlar dile getirildi. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ile bir araya gelen Havutça, Emeklilerimiz büyük bir açlık ve sefalet maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Bu kabul edilemez. Verdiğimiz kanun teklifleri ile emeklilerimizin durumlarını iyileştirmek, mağduriyetlerini sonlandırmak için gayret ediyoruz. AKP ise tam tersi çalışarak emeklileri yok sayıyor. Haklarını gasp ediyor” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda dün bir konuşma yapan Havutça, emeklilere üç ayda bir, bir maaş ikramiye verilmesi için verilen kanun teklifinin Meclis gündemine alınmasını istedi. Havutça, konuşmasında şunları söyledi:

Ben, buradan değerli milletvekili arkadaşımızın emeklilerle ilgili gündeme getirdiği yasa teklifini büyük bir fırsat olarak görüyorum. Ben de onlarla ilgili bir yasa teklifi vermiştim. İntibak Yasası çıktıktan sonra yapılan hesaplamalarda emeklilerimizin maaşlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle emeklilerimize 5'er bin lira zimmet çıkarıldı ve ekim ayından itibaren maaşlarından aylık 200 lira kesilecek.

Değerli milletvekili arkadaşlarım, Sayın Bakan; zaten emeklilerimiz 800 lira maaş alıyor, bunun dörtte 1'i 200 lirayı kestiğinizde 600 lirayla bu insanlar nasıl geçinecek? Bakın, son bir ayda, ekim ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 958 lira olmuş, yoksulluk sınırı ise 3.000 lira. Siz iktidara gelirken 3Y” diyerek topluma söz verdiniz, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar. Geldiğimiz noktada yoksulluk açlık sınırına dayandı. Yolsuzlukların üzerini örtüyorsunuz, Deniz Fenerinin üzerini örtüyorsunuz. Yasaklar ise artık milletvekillerine bile yasaklar dayatıldı. Oradan dün ben birinci Meclise, Cumhuriyetin ilan edildiği Meclise girmek istediğimde polisin biber gazıyla karşılaştım. İşte ileri demokraside geldiğimiz seviye bu.

Değerli arkadaşlarım, emeklilerimiz büyük bir açlık ve sefalet yaşıyor. Bu kanun teklifiyle emeklilerimizin yaşamını biraz olsun onlara rahat nefes almaları için, en azından üç ayda bir kendilerine bir ay maaş ikramiye verilmesi… Değerli Bolu Milletvekilimiz Tanju Özcan arkadaşımız çok önemli bir fırsat sunuyor. Çalışma Bakanımız burada, sizler buradasınız. Gelin bu insanları bu güzel günlerde, bayramı idrak ettiği günlerde, Cumhuriyeti idrak ettiği günlerde onların yaşamında rahat bir nefes alacak bir fırsat sunalım”

AKP Faşizmi İlan Edildi

Konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara 1'inci Meclis önünde yaşananları da değerlendiren Havutça, Balıkesir'den, Ayvalık'tan, Edremit'ten yurdun dört bir yanından cumhuriyet kutlamalarına katılmak için gelmek isteyen yurttaşların seyahat özgürlüğünün kısıtlandığını ve anayasanın ihlal edildiğini söyledi. Havutça şöyle konuştu:

umhuriyet kutlamalarında Ulus'ta ben de vardım. Orada, Sayın Başbakanın, illegal örgütler” diye nitelediği yapının içerisinde, yeni doğmuş çocuğunu kucağına almış, Türk Bayrağı'nı eline almış Türk halkı vardı, atasına sahip çıkan, cumhuriyetine sahip çıkan insanlar vardı. Bakın, en acı manzara da neydi biliyor musunuz? O polislerimiz, kardeşlerimiz o suyu sıkarken bile o evlatlara zarar vermemek için sıkıyorlardı. Bu manzara Türkiye'ye yakışmadı. Bakın Türkiye 89 yıldır cumhuriyetin nimetleriyle bugünlere geldi. İllerimizden, Balıkesir'den, Ayvalık'tan, Edremit'ten cumhuriyet kutlamalarına katılmak için gelmek isteyen yurttaşlarımızın seyahat özgürlüğü, anayasal hakları çiğnendi. Ben buradan o valilere, o emniyet müdürlerine sesleniyorum: Gün gelir hesap döner, Anayasa'yı ihlal etmek suçu Yüce Divanlık bir suçtur. Bunun hesabını Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde mutlaka verecek o arkadaşlarımız.

Değerli milletvekilleri, az önce gazeteciler dışarıda Korkuyoruz.” diyorlardı. Gerçekten de Ergenekon davasında yargılanan milletvekili arkadaşlarımızın başına gelenleri gördüğümüzde Türkiye'de korkmamak mümkün değil. Evet, gazeteciler de korkuyor: Yazamıyoruz.” diyor Ya başımıza dijital verilerle bir şeyler gelirse, ya başımıza bir şey gelirse.” Türkiye'de ne yazık ki artık AKP'nin açık faşizmi ilan edildi, bu noktaya geldik. (CHP sıralarından alkışlar) Eğer insanların seyahat özgürlüğünü siz engelliyorsanız, gasp ediyorsanız, bu, açık Anayasa ihlalidir”








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı