Havutça, Öğretmen sendikaları ile buluştu.

Havutça, Öğretmen sendikaları ile buluştu.

Bandırma, öğretmen evindeki toplantıda, liyakat sahibi okul yöneticilerine reva görülen uygulamanın insan hakları evrensel beyannamesine aykırı davranış olduğu vurgulandı.

Havutça, ‘’Kazanılmış hak, evrensel bir hak, bu hakları yok eden, 30 yıllık mesleki deneyimi olan bir müdür arkadaşı, hiçbir deneyimi olmayanlarla aynı seviyeye getirerek cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hata yapılmaktadır.’’ Dedi.

Havutça, ‘’AKP kendisinden olmayan hiçbir kimseye tahammülü yok, kendileri gibi düşünmeyen okul müdürlerini bir gece operasyonu ile görevden aldı.’’

ADRES EĞİTİM BİR-SEN

Milletvekili Namık Havutça, ‘’ Bugün burada fikir ayrılığı içinde olan tüm öğretmen sendikaları kol kola, omuz omuza hak arayışı içinde, oysa arkadaşlarımız Eğitim bir-sen üyesi olmayı kabul etselerdi görevlerinde kalacaklardı.’’ Dedi.

 

Öğretmen evinde gerçekleşen basın toplantısında Eğitim sendikaları temsilcileri de konuştu. Eğitim-iş temsilcisi Kadir Taylan, Eğitim-Sen temsilcisi Hacı Ali Akay, Türk Eğitim-Sen temsilcisi Ekrem Özenen, Aktif Eğitimciler-Sen temsilcisi Şenol Kıyıcı’da uygulamaya olan tepkilerini basın toplantısına taşıdılar.

 

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İç İşleri ve Milli Eğitim Komisyonları üyesi Av. Namık Havutça, uygulamaya boyun eğmeyerek onurlu mücadelelerini sürdüren tüm eğitim emekçilerine teşekkür ederken, onların haklı mücadelelerinde sürekli yanlarında olacağı ifade edilen toplantının geniş özeti videomuzda. İzleyin izletin..




  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli