Havutça gündemi değerlendirdi

Havutça gündemi değerlendirdi

Eski milletvekili Namık Havutça: “Parti içindeki seçimleri dizayn etme girişimleri yanlıştır” “Çevre sorunları konusundaki duyarlılığı çok anlamlı buluyorum”

Balıkesir eski milletvekili Av. Namık Havutça, Bandırma ve yöresindeki gündem ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve Dr. Selim Panç’ın ilçe başkanı olduğu CHP Bandırma ilçe kongresini değerlendiren Havutça, “Ancak şunu da belirtmek isterim ki, kongre öncesinde Hüseyin Bahar’a yöneltilen iftira ve karalama kampanyasına prim verilmemeliydi. Genç bir siyasetçi olan Hüseyin Bahar’ın haksızlığa uğradığı talihsiz bir süreçti” dedi.

Serkan Sarı’nın başkanlığına seçildiği CHP Balıkesir il kongresiyle ilgili düşüncelerini de açıklayan Havutça, şunları söyledi:

“CHP Bandırma ilçe örgütünün, bu seçim öncesinde Ender Biçki’yi destekleme kararı alarak bunu delegelere empoze etmeye çalışmasını demokratik bir seçime uygun bulmuyorum. Bu seçim öncesinde özgür ve katılımcı bir süreç işlemeliydi. Bu arada Bandırma’da dört il başkan adayının konuşmalarının dinlenmesinden çok daha önce Ender Biçki’nin desteklenmesi kararı alınması hataydı. Parti içinde yapılacak her çeşit aday belirleme seçiminin üye bazında gerçekleşmesi gerektiğine inanıyorum.”

Belediye başkanları, milletvekillerinin parti içindeki dizayn etme girişimlerine olumlu bakmadığını vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

“Milletvekilliği dönemimde bu seçimlere hiç müdahale etmedim ve seçimin kendi dinamikleri içinde yürümesi gerektiğine inandım. Elbette ki belediye başkanları, bu seçimlere ilgisiz kalmasınlar ama dizayn da etmeye çalışmasınlar. Böyle davranırlarsa ne kendilerine, ne de destekledikleri kişiye yararı olmaz. Böyle dizayn girişimleri, politikanın doğasına aykırı olduğundan zaten istenilen sonuçları da vermez. Çünkü parti içinde bu kişilere güvensizlik yaratır, ayrışmalara yol açar. Siyasetçi, sorun çıkarmamalı, çözüme odaklanmalıdır.”

KENT KONSEYİ KONUSU

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz arasında yaşanan gerginliğe anlam veremediğini vurgulayan Havutça, şöyle konuştu:

“Kent Konseyi başkanı Murat Ergöz, aydın bir kişi. Kaldı ki Bandırma Belediyesi ve Kent Konseyi, birbirine rakip kuruluşlar değildir. Kent Konseyi özerk bir yapıya sahiptir. Belediye ile Kent Konseyi’nin, Bandırma’nın çıkarları ve sorunlarının çözümü konusunda uyum ve işbirliği içinde çalışmaları gerekir. Kentin belediye başkanının hangi nedenle olursa olsun, sevsin veya sevmesin, kimseyle kavga etmesini doğru bulmam. Ancak belediye başkanlığına seçilenlerin nedense etraflarında bazı kişiler tarafından bir zırh oluşturuluyor. Bu kişiler, başkanların hep hoşuna gidenleri söylüyorlar. En küçük bir yapıcı eleştiri bile getirmiyorlar. Ancak Tolga başkanın yüksek bir egosu bulunmadığını, mütevazı bir kişiliğe sahip olduğunu da görüyorum. Ancak bu gerginliğin çözülmesinde, daha güçlü bir koltukta oturan Belediye Başkanı Tolga Tosun’un ilk adımı atması gerektiğini düşünüyorum.”

KURULTAY KONUSU

CHP’nin önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği kurultayda, Bandırma’dan yalnız Mehmet Tüm’ün kurultay delegesi olarak oy kullanacağını belirten Havutça, “Bu kurultayın 17 yıllık AKP iktidarına son verme yolunda önemli bir adım olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÇEVRE ÇOK ÖNEMLİ

Bandırma’daki çevre gönüllülerinin, ilçe ve yöresinde yeni sanayi tesisleri

kurulmasına tepki göstermeleri ve duyarlı olmalarını takdirle karşılayarak hak verdiğini belirten Havutça, şunları aktardı:

“Sanayi tesislerinin Erdek Körfezi’ni, Gönen Çayı’nı kirlettiği bir gerçek. Gönen Çayı, Erdek Körfezi’ne zehir akıtıyor. Oysa Erdek Körfezi’nin coğrafi değeri çok yüksek. Gönen deltası da çok değerli. Bölgemizin yeni bir Dilovası olmasını hiçbirimiz istemiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Kazdağları’nda yapılan ağaç katliamını hepimiz biliyoruz. Çevremize hepimiz sahip çıkmak zorundayız.”

BANDIRMASPOR ŞAMPİYON OLACAK

Bandırmaspor Kulübü basın sözcülüğü görevini de sürdüren Namık Havutça, “Sezon sonunda şampiyon olarak 1. Lig’e yükseleceğimize yürekten inanıyorum. Fikstürümüz de çok avantajlı. Bundan yararlanırsak, Ankara’da, şampiyonluktaki rakibimiz Ankara Demirspor ile oynayacağımız maça şampiyonluğumuzu garantileyerek gidebiliriz. 1. Lig’in ise Bandırma’nın çehresini değiştireceğini düşünüyorum” dedi.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Havutça gündemi değerlendirdi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli