Havutça, Denizcilik Fakültesi'nin peşinde

Havutça, Denizcilik Fakültesi

Havutça'nın verdiği yasa teklifinde,Denizcilik fakültesi yanı sıra Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı ziraat fakültesi ve tarımsal araştırma enstitüsü kurulması da öngörülüyor.




CHP
Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, 2009 yılında, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Bandırma Denizcilik Fakültesi'ne arazi ve ödenek tahsisi için yasa teklifi verdi.

Havutça'nın teklifinde, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı olmak üzere ziraat fakültesi ve tarımsal araştırma enstitüsü kurulması da öngörülüyor.


CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin akademik faaliyete geçmesi gerekli olan ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirterek, bu amaçla yasa teklifi verdiğini söyledi. 2009 yılında kurulan Denizcilik Fakültesi'ne kurulduktan 2 yıl sonra dekan atandığını, 3 yıl geçmesine rağmen akademik eğitimin ise başlayamadığını belirtti. Havutça, Bu yasa teklifi Bandırma Denizcilik Fakültesi'nin bir an önce akademik faaliyetine başlaması, Balıkesir'in ihtiyacı olan ziraat fakültesi ve tarımsal araştırma enstitüsünün açılması için fırsattır. Balıkesir'in ve Bandırma'nın, deniz ticaret filosunda Türkiye'nin de söz sahibi olan ülkeler arasında yer alması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

Yasa teklifi, 2809 sayılı Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapılmasını, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı olarak ziraat fakültesi ve tarımsal araştırma enstitüsü kurulmasını, Denizcilik Fakültesi için Balıkesir Üniversitesi'ne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden arazi tahsisi yapılmasını öngörüyor. Teklif ayrıca, Denizcilik Fakültesi için 2013 yılı bütçesi Maliye Bakanlığı'nın yedek ödenek tertibinden ödenek ayrılmasını sağlıyor.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli