Havutça, Balıkesir`de Şehit Cenazesine Katılacak

Havutça, Balıkesir`de Şehit Cenazesine Katılacak

Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça, son bir ayda 43 şehit verdiğimizi anımsatarak, "Türkiye Büyük Millet Meclisi bu olağanüstü durum karşısında terörle mücadele konusunda tatile ara vererek olağanüstü toplanmalıdır"

 

Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkâri Çukurca`da 8 asker ve 1 korucunun şehit olması, 15 asker ile 1 korucunun da yaralanması üzerine şehitlerimize Allah`tan rahmet yakınlarına da sabır diledi. Yaralı asker ve koruculara da acil şifalar dileyen Havutça, son bir ayda 43 şehit verdiğimizi anımsatarak, "Türkiye Büyük Millet Meclisi bu olağanüstü durum karşısında terörle mücadele konusunda tatile ara vererek olağanüstü toplanmalıdır" dedi.

Balıkesir Milletvekili Havutça, son bir ayda 43 asker ve polisin şehit olduğuna, onlarca güvenlik görevlisinin yaralandığına dikkat çekti. Ramazan ayında şehit sayısının 22 olduğunu, Başkan Erdoğan`ın bu olağanüstü gelişmeler yaşanırken Ramazan ayının bitmesini bekler yönündeki açıklamalarda bulunmasının toplumu tatmin etmediğini, Başbakan`ın olağanüstü bu durumu anlamakta geciktiğini belirten Havutça, Kandil ve Zap`taki PKK kamplarına yönelik bir operasyon için neden bu kadar beklendiğine halkın anlam veremediğini ifade etti. Havutça, son bir ayda her gün gelen şehit haberleriyle hırs küpü haline gelen halkla Kandil ve Zap`taki PKK kamplarına yönelik harekâtın sonuçlarının ayrıntılarının paylaşılması gerektiğini vurguladı.

Terörle mücadelede bundan sonrasının daha da önemli olduğunu vurgulayan Havutça, şöyle devam etti:

"Somut adımlar atılması için bu kadar vatan evladının şehit olması mı gerekiyordu? Somut ve etkin adımlar atılması gerekirken AKP iktidar olarak 9 yıl boyunca bir önlem alamamıştır. Her şehit haberi geldiğinde yüreklerimiz yanıyor. Yanan yürekleri vaatlerle söndüremezsiniz. Yapılan açıklamalar havada kalmamalı. Ne yazık ki AKP yöneticilerinin her açıklaması havada kalmıştır. İktidarı boyunca terörle mücadelede toplumsal bir mutabakat sağlayamayan AKP`nin gelinen noktada başarılı bir sonuç elde etmediğini görüyoruz. Bugün yaşananlar olağanüstü bir durumun göstergesidir. Terör faaliyetlerinin önlenmesi için somut önlemler alınmalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu olağanüstü durum karşısında terörle mücadele konusunda her türlü konun ele alınacağı bir oturumda toplanmalıdır."

Havutça, Balıkesir`de Şehit Cenazesine Katılacak

Balıkesir Milletvekili Havutça, terörle mücadelede 9 yılda 942 şehit verildiğini, Balıkesir İvrindili Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt`un da vatan toprağını savunurken şehit düşen onurlu vatan evlatlarımızdan biri olduğunu söyledi. Havutça, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin, tüm güvenlik güçlerinin terörle mücadelede gösterdikleri fedakârlıkların hiçbir değerle karşılaştırılamayacağını belirterek, güvenlik güçlerine minnet ve şükran duygularını sunduğunu sözlerine ekledi. Havutça, İvrindi`de Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt`un cenazesine katılacak ve ailesine taziyelerini sunacak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli