Hasat sonu ziyareti

Hasat sonu ziyareti

AK Parti´den Erdek Ziraat Odasına ziyaret

AK Parti Erdek ilçe Başkanı Kemal Kayan beraberinde meclis üyesi Ali Ertek ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ziraat Odasına ziyarette bulundu.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Kemal Kayan Başkanlığındaki parti gurubuna çalışma takvimi ve sezon itibarı ile zeytin hasanının sonuna gelindiği şu günlerde durum değerlendirmesi yaptı.

Özgür, ulusal ekonominin yanı sıra bölge üreticisine önemli katkı sağlayacak ürün çeşitliliğinin, bilinçli tarım ile standart´a kavuşturularak katma değerin arttırılmasının bölgede kurulan iki sulama göleti ile mümkün alacağını vurgulayarak, Gölet havzalarında bulunan bahçelerin suyla buluşması ardından hem kalibrasyon´da hemde rekoltede %50 nin üzerinde artış beklediklerini söyledi.

AK Parti ilçe Başkanı Kayan ise göletlerin projelendirilmesinde, inşaatında ve su tutulmasında beklenilen sürece gelindiğini yakın zamanda sulama kanallarının bitirilmesi ile bölge zeytin üreticisinin beklentisinin sona ereceğini söyledi.

Kayan, tarımsal çeşitliliğin Erdek´e katkısının büyük olacağına inandıklarının ilçe tarım müdürlüğü ile süre gelen koordineli çalışmalarının sadece zeytin´e yönelik değil bal- soğan- defne- ıhlamur- bahçe bitkileri ve meyvacılık faaliyetleri ile destekleneceğini vurguladı.



Anahtar Kelimeler: Hasat sonu ziyareti
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli