Harmanlı’nın sorunları çözüm bekliyor

Harmanlı’nın sorunları çözüm bekliyor

Harmanlı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Övsene, ada yollarının bakımsızlığına dikkati çekti.

Erdek’e bağlı Paşalimanı Adası, Harmanlı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Övsene, ada yollarının bakımsızlığına dikkati çekti.

Kışın 100 dolayında bulunan nüfuslarının yaz aylarında bin 500’lere çıktığını belirten Övsene, mahallelerinin sorunları hakkında şu bilgiyi verdi:

“Çamlık Koyu denilen bölgede yer alan ve adamızdaki beş mahalle tarafından kullanılan İncirvoli Plajı’mızın soyunma kabinleri ve tuvaleti yok. Rüzgârlı havalarda dalgakıranımız, balıkçı teknelerimiz için yetersiz kalıyor. Mahallemiz bir turizm cenneti ama ulaşımda büyük sıkıntılarımız var. Hem yollarımız çok bozuk, hem de GESTAŞ’ın, günde iki kez gerçekleştirdiği seferleri yetersiz. Yaz aylarında üç sefer olmalı. Sağlık Ocağımıza, yaz aylarını da kapsayacak şekilde, beş aylık bir süreç için doktor verilmeli. Bu sorunlar nedeniyle adamıza ve mahallemize gelen turist sayısı her yıl düşüyor.”

Turizmin yanı sıra zeytin, kavun, karpuz, domates, ceviz ve badem yetiştiriciliği de yapılan mahallede ve adada okul bulunmaması nedeniyle ailelerin, çocuklarını Erdek ve Bandırma’daki okullara göndermek zorunda kaldıklarına dikkati çeken muhtar Övsene, “Seçilen siyasileri adamızda ancak seçim öncesinde bizlerden oy isterken görebiliyoruz. Seçimden sonra adamıza uğramıyorlar” dedi.

Siyasilerin, yaz aylarında, 5 mahallede nüfusu 10 binleri aşan Paşalimanı Adası’nı görmezlikten gelmemesi gerektiğinin altını çizen Övsene, “Muhtarlıkta ilk dönemim. Ergun Karadağ, Hüseyin Akyüz, Ali Balaban, Ali Demirci, Ali Engin, İlknur Özdemir, Cihangir Saka ve Hayrettin Özdemir’den oluşan muhtar azalarımla uyum içinde görev yapıyoruz” diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı