Halk Bankası sıcak bakmayınca, Borçlanma yetkisi tüm bankalara geçti.

Halk Bankası sıcak bakmayınca, Borçlanma yetkisi tüm bankalara geçti.

Ek gündem maddesi ile 4 yeni komisyon kararı alındı.

Bandırma Belediye Meclisi yeni dönem 3. Olağan Haziran birleşimini gerçekleştirdi.

19 Gündem maddesinin yer aldığı meclise 8 ek, 1 sözlü madde eklenerek 28 madde üzerinde gerçekleşen Haziran ayı olağan görüşmeleri genelde oybirliği ile karara bağlandı.

/resimler/2019-6/10/2334279312661.jpg

Geçmiş meclis tutanağının okunması ve oylanması ile başlayan mecliste, İmar planı, plan notlarına madde ilave edilmesi imar müdürlüğü yazısı, Edincik 348 ada, 600 evler 1295 ada, Edincik 525 parsel ve Akçapınar´da 41 nolu parseller üzerindeki imar değişikliklerini içeren ilk 6 madde imar komisyonunda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

7. Maddede Paşabayır Mahallesi, Sofuoğlu Camii karşısında bulunan 48 adada kamu hizmet alanına ilişkin imar komisyonun plan değişikliği kararı oybirliği ile geçti.

/resimler/2019-6/10/2335393220236.jpg

8. Maddede Edincik Mahallesi 9805 nolu parselde söz konusu yaya kaldırımın genişletilmesine ilişkin İmar komisyonu talebi oybirliği ile kabul edildi.

9. Maddede Paşabayır Mahallesi 49 adada imar değişikliği yapılarak çevre koruma bandı kararı alınmasına ilişkin İmar komisyonu talebi oy birliği ile kabul edildi.

10. Maddede yer alan Gölyaka Mahallesinde bulunan 544 parselde kayıtlı taşınmazın, bitişik nizamda yer alan mülkiyet sahibi tarafından ihtiyaçtan kaynaklanan satın alma talebi, Emlak Müdürlüğünün olumlu görüşü üzerine satışı içeren tetki-kıymet takdiri ve satış yetkisi oy çokluğu ile Encümen´e verildi.

11. Madde Ergili Mahallesinde bulunan 1766 nolu parselde bulunan taşınmazın bitişik nizamdaki parsel sahibi tarafından ihtiyaca binaen satın alınmak istenmesindeki Emlak müdürlüğü talebi oy çokluğu ile Encümen´e yetki verildi.

12. Maddede Mülkiyeti belediyeye ait Yeni Sığırcı Mahallesinde bulunan 1034 nolu parselin 3240.00 m2 si ilçe müftülüğünün lojman talebi, Emlak müdürlüğünün uygunluk yazısı ile tahsisi için oy çokluğu ile Encümen´e yetki yerildi.

13. Maddede yer alan yine ilçe Müftülüğünün talebi üzerine Çarık köy Mahallesinde bulunan592 parselde 770.00 m2 lik taşınmazın tahsisi için Encümen´e yetki verilmesi oy birliği ile geçti.

14. Maddede yer alan Mülkiyeti Belediyeye ait Kayacık Mahallesi 2542 ada 1. Parselde bulunan 356.30 m2 lik taşınmazın ilçe Müftülüğüne tahsisi için Emlak müdürlüğünün olur yazısı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 15 Maddesinde ise Kapalı Pazar yerindeki esnafın devir noktasındaki talebi vardı. Daha önce bu konuda 5 bin ila devir ücreti alınmasına ilişkin kararın, pazarcı esnafları tarafından yargıya taşınarak kararın iptaline ilişkin sonuç alınması üzerine konu yeniden görüşüldü ve ilk tahsis ücreti 3 bin lira alınmak kaydı ile devir hakkı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 17. Maddesinde kapalı-açık yerlerin işgalleri idi. Konunun komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 18. Maddesi ise Erdek Belediyesinden Bandırma Belediyesine geçen Esra Işıktaş´ın İnsan Kaynakları Müdürlüğünün talebi üzerine Sağlık İşleri Müdürlüğüne getirilmesi bilgilendirmesi yapıldı.

Gündemin 19. Maddesinde ise Belediye Personelinin 2019 yılına uygulanacak olan yan ödemeler, özel hizmet ve diğer ödemeler hakkındaki insan kaynakları müdürlüğünün talebi oy birliği ile kabul edildi.

Bandırma Belediyesi haziran ayı olağan toplantısında ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Başkan Tolga Tosun Büyükşehir´in 4 yıldır üstlendiği çevre ilaçlama programının, firma ile itilama düşülerek iptal edilmesi üzerine 2019 uçar sezonunda bu işlevin yerel belediye olanakları ile yapılarak, ücretlendirme noktasında ise mahsuplaşmaya gidileceğini açıkladı. Lavra döneminde Büyükşehir tarafından yapılan ilaçlamanın uçar dönemindeki ilaçlamayı kendilerinin yapacağını bununda mali değerinin 2 milyon lira olduğunu söyledi.

Başkan Tolga Tosun, bir önceki mecliste alınan 12 milyon liralık borçlanma yetkisinin sadece Halk Bankası ile sınırlandırıldığını, yapılan görüşmelerde Halk Bankasının yönetim katındaki anlaşmazlık nedeni ile bu yetkinin diğer bankalarla da geçerli olmasına ilişkin talebi uzun tartışmalara neden oldu.

Borçlanma yetkisi verilmiş, talebin sadece tüm bankaları kapsaması için yeniden meclise getirilmiş olduğu açıklanmasına rağmen AKP gurubundan Zeynep Özgün, konu hakkında şeffaf olunmadığını, basında yapılan açıklamalarda 60 milyonluk borçtan bahsedildiği, daha sonra bu miktarın çeşitli söylemlerle 20 milyona düştüğünü, Bandırmalıların bu noktada şeffaflık beklentisi içinde bulunduklarını kaydetti.

Aynı konuda söz alan MHP üyesi Harun Algün, 12 Milyonluk borçlanmanın 1 yıl geri ödemesiz 60 ay vade karşılığının Bandırma Belediyesine 12,5 milyon mali yük getireceğini iş adamı olarak böyle bir borçlanmanın mantıklı olmadığını açıkladı.

Başkan Tolga Tosun´da Basında ve açıklamalarda değinilen rakamların kafa karışıklığına neden olduğunu, totalde bıkıldığında Bandırma Belediyesinin borcu olmadığını ancak, günlük veya yakın gelecekte yapılması gereken ödemelerin yapılabilmesi nedeni ile borçlanmaya gidilmesinin zaruriyet oluşturduğunu söyledi.

Konunun meclis oylamasına sunulması ile talep oy çokluğu ile kredinin tüm bankalardan kullanılmasına yetkilendirildi.

/resimler/2019-6/10/2337316816237.jpg

Ek gündem maddeleri içinde yer alan destek hizmetleri müdürlüğünün değerlendirme ve tespit talebi vardı. Buna göre malzeme alımlarındaki fiyat artışlarının özel taleplere yapılan imalatlarda veya iş makinası taleplerinde işgücü maliyetleri, akaryakıt, araç yıpranma payı gibi zaruri giderlerdeki artışın maliyet unsurları ile örtüştürülerek yeniden hesaplanması isteği oy çokluğu ile karma komisyonda görüşülmesine karar verildi.

/resimler/2019-6/10/2332234622885.jpg

Ek gündem maddelerinin görüşülmesinde 2,3,4 ve 5 maddelerin İyi Parti Gurubu tarafından görüşülmesi istendi.

Buna göre Eğitim-Kültür-Sanat- Gençlik ve spor komisyonu, Deprem-Kaza ve afet senaryolarına karşı somut adım atacak komisyon oluşturulması, Kadın-Yaşlı-Çocuk ve Engellilerin yaşamlarına dokunacak komisyon kurulmasına ve son olarak CHP grubundan Dr. Selim Panç´ın tüm bunlara ek olarak sözlü önergesi ile Çevre ve sağlık komisyonu kurulmasına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin diğer maddeleri ise AKP´den Fahri Atlı, Zeynep Özdemir, Murat Atansoy, CHP´den Ozan Onur ve Yalçın Çömert´in izinli sayılmalarına ilişkin mazeret talepleri oy birliği ile kabul edildi.

Bandırma Belediye Meclisi 2019 Temmuz birleşimi için 4 Temmuz Perşembe günü saat 19.00 da toplanma kararı aldı.

/resimler/2019-6/10/2338372442649.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli