Hakkâri Yüksekova`da 3 asker şehit oldu

Hakkâri Yüksekova`da 3 asker şehit oldu

Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi`nde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan 3 asker şehit oldu.

Yüksekova İlçesi`nde caddede yüzleri maskeli 2 teröristin silahlı saldırısına uğrayan askerler Ramazan Gülle, Yunus Yılmaz ve Ramazan Köse başlarına sıkılan kurşunlarla ağır yaralandı. Askerlerden 2`si olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Hakkâri Valisi Yakup Canbolat, şehitlerden 2`inin uzman çavuş, 1`inin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi`ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Şehit askerlerin Harunan Karakolu`nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.

GENELKURMAY`DAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Genelkurmay Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00`da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."



devlet bağceli
25.10.2014 10:32:20
siz zaten anca rahmet dilersiniz bi uzman çvşkolaymı yetşiyo bu olay abd deolsaydı o hakkariyi yıkardı ayıp be ayıp bizim ayıbımız hergün bıktık artık asker öldü polis öldü diye duymaktan bu ülkeyi yıpradanlar kendi evlatlarınız ölseydi neyapardınız acaba ama nerde biri marketler zinciri kurdu biri altın madeni yazık bu devlete hemde cok yazık

ccc__
25.10.2014 23:56:34
Hakkari`nin en işlek caddesinde, ikisi uzman çavuş üç askerimiz adice şehit edildi. Bunu yapanların kansız, bayraksız, şerefsiz oldukları aşikâr da, onlara bu cesareti veren soysuz düzen kahrolsun! Nasıl bir açılımsa, şehrin göbeğine kadar açılmış teröristler! Yazıklar olsun. Şehitlerimizin mekânı uçmağ olsun.

H.Oral
27.10.2014 12:58:25
Lanetliyoruz ,Kınıyoruz ve Taziyelerde bulunuyoruz sonra tekrar ediyor bu böylemi devam edecek Çözüm süreci geri tepiyor Terörün anlayacağı dille konuşmak gerekir

üsteğmen çakar
29.10.2014 01:05:57
acıyorum bu askeri şehit ettiren devlete bu olayın suçlusu akp gibi bir partiye oy verenlerdir yazık size öteki dünyada bunun vebalini çekersiniz inşallah

  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı