Hain saldırı: 2 şehit

Hain saldırı: 2 şehit

Silvan´da hain saldırı, PKK´lı hainler 2 uzman çavuşu evlerinin önünde şehit etti.

 

Genelkurmay´dan Silvan açıklaması!

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır´ın Silvan ilçesinde otomobilleriyle mesaiye giden iki askerin PKK´lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit düştüğünü bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada, bugün saat 07.30´da Diyarb

/resimler/2015-10/1/1308163326348.jpgakır Silvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi´nde, Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı´nda görevli iki askerin şahsi otomobilleriyle mesaiye giderken, PKK´lı teröristler tarafından çapraz ateşe tutulması sonucu ağır yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Yaralı silah arkadaşlarımız derhal Silvan Devlet Hastanesi´ne sevk edilmişler ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

/resimler/2015-10/1/1308344420716.jpg

1 yıllık evli ve 3 aylık oğlu vardı!

Üç ay önce bir oğlu dünyaya gelen Astsubay Topçuoğlu´nun şehit olması, Tire´deki eski çalışma arkadaşları ve sevenlerini yasa boğdu.

Diyarbakır´ın Silvan İlçesi´nde evinin önünde şehit edilen iki askerden 26 yaşındaki Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu, iki yıl görev yaptığı İzmir´in Tire ilçesinden 2.5 ay önce tayin edilmişti.

Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı´nda görevli olan 31 yaşındaki Uzman Çavuş Sinan Uçan ile Astusubay Tolga Topçuoğlu, bu sabah göreve gitmek üzere, ilçenin Bahçelievler Mahallesi´ndeki Şirinevler Sitesi´ndeki evlerinden çıktı. Sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu, PKK´lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Silah sesleri üzerine balkona çıkan Aysun Topçuoğlu, eşini vi silah arkadaşını kanlar içinde görünce hemen yardıma koştu. Ağır yaralı Silvan Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Astsubay Topçuoğlu ile Uzman Çavuş Uçan, doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu.

Bir yıllık evli, 3 aylık bir erkek çocuk babası Astsubay Topçuoğlu´nun şehit olduğu haberi bir önceki görev yeri Tire´deki mesai arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Aslen Malatyalı olan Topçuoğlu, ilk görev yeri olan Tire Gökçen Karakol Komutanlığı´nda 2 yıl görev yaptıktan sonra 2.5 ay önce Silvan´a tayin olmuştu.

/resimler/2015-10/1/1308543483356.jpg

Acı haber babasına verildi.

Diyarbakır´ın Silvan İlçesi´nde şehit edilen iki askerden Astsubay 26 Yaşındaki Tolga Topçuoğlu´nun acı haberi memleketi Malatya´daki babasına verildi.

Silvan İlçesi´ndeki birliklerine gitmek üzere evlerinden çıkan iki astsubaya PKK´lı terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 astsubay şehit oldu. Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu´nun Malatya´da Koyunoğlu Mahallesi Serttaş Sokak´taki babasının evine ateş düştü. Acı haber, askeri yetkililer tarafından sağlık görevlileri eşliğinde verilirken evden feryatlar yükseldi. Şehit astsubay Tolga Turpçuoğlu´nun evli ve bir çocuk sahibi olduğu belirtildi. 112 Sağlık görevlileri de sinir krizleri geçiren yakınlarına müdahale ederken şehit astsubayın evi geçen günlerde Şırnak´ta şehit olan polis memuru Şahin Altmış´ın da yakınında bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: Hain saldırı şehit
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli