Haftanın mekânı

Haftanın mekânı

Düzler, Emrullah Usta´nın yeri

 

Bahar geldi, her yer yemyeşil, Kuş sesleri çiçek kokuları ile bütünleşti. Özellikle hafta sonları sıra dışı bir kahvaltı, sıra dışı bir mangal keyfi yaşamak isteyen okurlarımıza mihmandar olmak adına başlattığımız yazı dizimizin Pazar konuğu Bandırma-Erdek karayolu Düzler mahallesi, kamplar yolunda, Banvit kampını geçer geçmez sol kulvarda denizle buluşan tüm yolların kesiştiği yerde.

      "EMRULLAH USTA, KİTAP YAZAR BU HUSUSTA"

Tesis, Bandırma Kızılay´ın tesisi, işletmecisi Emrullah Usta, Emrullah Usta, sıradan sonradan mesleği seçmiş sıradan bir kimlik değil, Emrullah Usta, bu hususta kitap yazacak kadar birikime sahip bir üstad.

Erdek ve Bandırmalıların yakından tanıdığı ve Erdek´te yıllarca ?Hamdi Usta? ismi ile Restoran işletmeciliği yapan merhum Hamdi Usta´nın damadı.

Damat Kayınpeder toprağına çekmiş ve duayen mutfak erbabı Hamdi Usta´nın kırmızı ve beyaz ET´te, ızgarada tüm performansını ezberine formatlamış bir üstad.

Emrullah Usta Balık, Et Mangal ve Kahvaltı keyfi olarak adlandırdığı müstakil bahçede, aileleri özel mangal başı kamelyalarda ağılıyor.

Yeşil bahçede çocuklar için oyun parkı,  Kamelyalarda kişiye özel barbekü, sabahları bülbül sesleri ile yapılan muhteşem kahvaltı.

Emrullah Usta, gelenek ve göreneklerine uygun kahvaltı keyfini sunarken tek kaygısı konukların sabırsız oluşu, özellikle hafta sonlarında oluşan yoğunluk sıcak maşa servisinde zaman kaybına neden olması, sabırsız konukların kulaklarının uzamasına neden oluyormuş, öyle ki dayanamayıp kalkıp gidenler bile olmuş.

Emrullah Usta, geleneklere dayalı bir aile lokantası olması nedeni ile standartlarından ödün vermemiş, bu prensipte Emrullah Usta´nın ününün öyle böyle değil hafta sonları Çanakkale´den Bursa´ya kadar özel müşteri almasına neden olmuş.

Emrullah Usta´da sabah başlayan kahvaltı faslı yaklaşık 12.00 /13.00 e kadar sürüyor. Öğleden sonra ise gelsin ızgaralar.

Emrullah Usta´nın ızgara menüsünde kendi işlediği balık, beyaz et, kırmızı et vs.´nin yanı sıra müşterilerin kendileri getirdikleri ürünleri mangal keyfi ile tüketmeleri mümkün.

30 çeşite varan kahvaltı zenginliği ve sınırsız ızgara yelpazesi ile Emrullah Usta alternatif tanımıyor. Kısacası Emrullah Usta´nın tek korkusu bir süre sonra randevusuz müşteri kabul edemeyecek olması, bunun nedeni ise onun kulvarında kendisine ayak uyduracak yetişmiş elaman olmayışı. Yoksa dükkân sizin?

Emrullah Usta Balık-Et Mangal ve Kahvaltı Keyfi Erdek-Düzler Kamplar  yolu 0 537 467 56 31

/resimler/2016-4/25/0240518524358.jpg



Anahtar Kelimeler: Haftanın
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false