Hafsa Sultan'da hayat kurtaran tatbikat

Hafsa Sultan

Büyükşehir İtfaiyesi, Bandırma Grup amirliği Mal ve can kaybını önlemek adına önem arzeden tatbikatlarını sürdürüyor.

Büyükşehir İtfaiyesi, Bandırma Grup amirliği Mal ve can kaybını önlemek adına önem arzeden eğitici tatbikatlarını sürdürüyor.

Bu sabah Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde verilen alarm sonrası 5 dakikada okula ulaşan 3 araç 10 personelli Bandırma İtfaiye grup amirliği, okulu boşaltıp, mahçede toplanan 490 öğrenci ve öğretmenlerin film gibi izlediği planlı kurtarma çalışmasında, sözde okulun son katında mahsur kalmış öğrenciler, irfaiye ile güvenli bölgeye ulaştırıldı.

Tatbikat sonrası öğrencilere açıklamada bulunan Bandırma İrfaiye grup amiri Mustafa Demir, insan eli ile meydana gelen yangın ve benzeri olumsuzlukların yanı sıra tabi afet olarak tanımlanan depramlerde  can ve malkaybı önleyici tedbirler noktasında açıklamada bulundu.

İtfaiye grup amiri Demir, Özellikle deprem fay hatları üzerinde bulunan Bandırma'nın her 30 yılda bir olası deprem beklentisine karşı bireysel önlemlerin alınması noktasında bilgilendirme yaparken, sokak ve caddeleri örten çok katlı yapılanmaya da dikkat çekti.

Demir, bilimsel verilere göre Bandırma'da yaşanacak olası bir deprem ve yıkımlar sonrası, arama kurtarma ekiplerinin kenar mahalleler dışında kent merkezine girme olanakları bulunmadığını vurguladı.

Demir, bireysel önlemler kapsamında ise deprem çantasına dikkat çekerek, böylesine bir olumsuzluğu ortadan kaldıracak zamana karşı kişi fiziksel enerjisini tüketmeden, deprem çantasında bulundurması gereken yiyecek, içerek ile zamanı çok iyi kullanması, bulunduğu yerin bulunması için ise GMS telefon ve düdükten yardım alması gerektiğini söyledi.

Demir, İtfaiye grup amirliği olarak özellikle eğitim krumlarında verdikleri eğitici bilgilerin son derece önem arzettiğini, bu anlamda kendilerinden yardım isteyen tüm okullara yardımcı olduklarını söyledi.

Hafsa Sultan mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Müdürü Gülsevim Kaçar, 490 Öğrencisi bulunan okullarında böylesine yaşamsal önem arzeden bir uygulama için kendilerine yardımcı olan Bandırma İtfaiye grup amiri Mustafa Demir'e bir buket çiçek ile teşekkür ederken, beraberinde tatbikata eşlik eden grup perdoneline de teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: Hafsa Sultan' hayat kurtaran tatbikat
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı