``Hadi gel köyümüze geri dönelim...``

``Hadi gel köyümüze geri dönelim...``

Aksakal Beldesinin tüzel kimliğini kaybetmemesi adına, Mahalle olan Karaçalılık köyü, şimdi kendisini arıyor.

Geçtiğimiz yıllarda tüzel kimliğini kaybetmemesi adına Beldelerin nüfusunu arttırmak amacı ile yakın köylerin, köy tüzel kimliklerini kapatarak Beledeleri bünyesinde mahalle olması, Büyükşehir uygulaması ardından ``Hiç`` oldukları ortaya çıktı.

Bu noktada Aksakal Beldesinin mahallesi olarak Büyükşehir şablonuna oturtulamayan Bandırma`nın eski Karaçalılık köyü, Aksakal`ın mahalle olması ile Karaçalılık mahallesi kimliğinide kaybetti.

Bu durumda yeni uygulamaya göre ``Aksakal mahallesi, Karaçalılık sokağı`` konumuna dönüşen köyde halk kimlik arayışına başladı.

Karaçalılık köyü ve ardından Aksakal Beldesi Karaçalılık mahallesi Muhtarlığı olarak görev yapan Önal Evgin, bugün Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza`nın makamına çıkarak, yeniden Bandırma`nın mahallesi olmaları için Belediye meclisine başvuruda bulundu.

Eski Muhtar Önal Evgin`in başvuru dilekçesi Bandırma Belediye meclisinde karara bağlanacak, Meclis Karaçalılık`ın mahalle olması noktasında karar alırsa, talep bu kez Büyükşehir  Meclisinde görüşülecek.

Karaçalılık`ın kimlik arayışı Büyükşehir`in de kabul etmesi ile karar İç İşleri Bakanlığı onayına sunulacak.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false