HACIASLANLAR KÖYÜNDE `16. TÜRKMEN ŞENLİĞİ`

HACIASLANLAR KÖYÜNDE `16. TÜRKMEN ŞENLİĞİ`

HACIASLANLAR KÖYÜNDE `16. TÜRKMEN ŞENLİĞİ` BAŞLIYOR







Edremit ilçesine bağlı Hacıaslanlar Köyü `16. Geleneksel Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliği` 4 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Edremit ilçesine bağlı Hacıaslanlar Köyü `16. Geleneksel Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliği` 4 Mayıs 2007 Cuma günü 20.00 de İlköğretim Okulu bahçesinde başlayacağı açıklandı.

Ülkemizde Türkmen Kültürünü tanıtmak ve Türkmenlerin binlerce yıllık kültürlerini yeni kuşaklara aktarmak için `16. Geleneksel Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliği`ni geleneksel olarak devam ettirdiklerini belirten Hacıaslanlar Köyü Muhtarı Ali Biçer, "Edremit Körfezinde bulunan 10 tahtacı Türkmen köyü ve tüm Edremit Körfez halkını Türkmen Şenliğimize bekliyorum" dedi.

Hacıaslanlar Köyünün ilçeye 7 kilometre mesafede olduğunu, kazdağının eteklerinde doğa zenginliği bol, 110 hane ve 600 kişiden oluştuğunu nüfus azlığını ise eğitimli ve okuyan gençliğe borçlu olduğunu belirten Hacıaslanlar Köyü Muhtarı Ali Biçer, "Bu sene 16. yılını kutluyoruz. `16. Geleneksel Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliği`ni Edremit Körfezinde bulunan 10 tahtacı Türkmen köyünde katılımı ile yapılmasını tasarladık ve bunda da başarılı olduk. Önümüzdeki yıllarda Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliğimizi sergiler, müzik ve eğlence olarak Uluslararası yapmayı hedefliyoruz. Cuma günü saat 20.00 de başlayacak olan şenlik gece saatlerine kadar sürecek. Hacıaslanlar Köyünden konservatuarda okuyan birçok genç sesi ve sazları ile şenlikte yer alıp müzik ve eğlenceler ile devam edeceği belirtildi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli