Güvercin, sinema severler ile buluştu.

Güvercin, sinema severler ile buluştu.

Pek çok film festivalinden ödül alan Güvercin filmi Bandırmalı sinemaseverler ile buluştu.

Bandırma Sinema Amatörleri Derneği (SAMDER) yeni sezonu 2 Kasım akşamı Güvercin filmi ile açtı. Bandırma Belediyesinin desteği ile 2 yıldır her ay bir bağımsız filmi ve yönetmenini Bandırma´ya getiren SAMDER´in gösterimine ilgi yoğundu.

/resimler/2018-11/3/1149177062494.jpg

Etkinliğin sunuculuğunu yapan Gazeteci Ozan Ertuğrul ?Sezonun ilk akşamında salonun tüm koltuklarının dolu olması gerçekten çok güzel.2015 yılında sinemaya gönül vermiş, sinemanın büyüsüne kapılmış bir arkadaş grubunun birlikte oturup film izlediği ve bunları tartıştığı bir arkadaş grubu etkinliğinden çıktı Bandırma Sinema Kulübü? Sonra şöyle bir soru atıldı ortaya: Özellikle Türkiye´de binbir zorlukla çekilen ama sinema salonlarında gösterilme imkânı bulamayan, tekelci sinema anlayışının ve tekelci dağıtım şirketlerinin dikkate bile almadığı bağımsız filmleri yaşadığımız şehrin insanlarıyla buluşturabilir miyiz? İşte bu noktada da Bandırma Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Dursun Mirza destek verdi ve 2 yıldan bu yana her ay bir filmi yönetmenleri ve imkân olursa oyuncularını da sinemaseverler ile buluşturmaya başladık ve sizlerin desteği ile ilgisi ile yeni sezona başlıyoruz? dedi.

Geçtiğimiz sezona kadar Bandırma Sinema Kulübü olarak faaliyet gösterdiklerini, artık dernekleştiklerini vurgulayan Ertuğrul ?Geçtiğimiz sezonun son gösteriminde müjdesini vermiştik. Artık daha kurumsal bir yapıya kavuşacağız demiştik. Çünkü Bandırma Belediyesi haricinde destek olmayan isteyen kişi ve kurumlar da olabilirdi ve bunların desteği için tüzel bir kişiliğe kavuşmalıydık. İşte bu noktada da Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği devreye girdi. Bu akşam da derneğin kurucusu ve önceki yönetiminden dostlarımız aramızda. Balıkesir SAMDER´İ geçmişten gelen köklü mirasıyla daha güzel noktalara taşımak için Bandırma´ya taşıdık ve Bandırma Sinema Kulübü artık Bandırma Sinema Amatörleri Derneği olarak yola devam edecek. Bu süreçte bugüne kadar destek olan herkese tüm kişilere kurumlara çok teşekkür ediyoruz? dedi.

/resimler/2018-11/3/1150139875931.jpg

BANU SIVACI: YAPTIĞINIZ BU İŞ ÇOK DEĞERLİ

Gösterimden sonra izleyicilerin sorularını yanıtlayan filmin senaristi ve yönetmeni Banu Sıvacı katılan herkese teşekkür ederek ?Ben de Sinema Kulübü kökenliyim. Üniversite yıllarında aramızda para toplayıp yönetmenleri getirir ve etkinlik yapardık. Şimdi böyle bir ilçede benim yönetmen olarak davet edilmem beni çok mutlu etti. Bağımsız filmlerin sinema salonlarında yer bulamadığı, dikkate alınmadığı bir dönemde sizlerin yaptığı bu girişim çok anlamlı? Filmi yaşadığım, doğduğum mahallede, Adana´da çektik. Filmin başrol oyuncusu Kemal Burak Alper aslında kuşlarla hiç ilgisi olmayan, güvercini tutamayan bir arkadaştı ama bu rol için hem kilo verdi hem kuşlara alıştı. Hatta filmdeki Maverdi isimli kuşu yavruyken evine aldı ve onunla zaman geçirdi. Yurtdışında aldığım ödüller Türkiye´den fazla, sanırım İspanyollar beni daha iyi anladı? dedi. Türkiye´de film çekmenin zorluklarından bahseden  film ekibinden Yönetmen-Senarist Veli Arpaç da ?Ben filmimi tamamen kendi imkanlarımla çektim, Banu, Kültür Bakanlığı desteği alabildi ama bu da yorucu bir süreç. Bu bir sektör ve yapımcılar da kâr edemeyeceğini düşündüğü filme yatırım yapmıyor? diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Bandırma Belediyesi adına Meclis Üyesi Nüvit Erten Yönetmen Banu Sıvacı ve Veli Arpaç´a plaket takdim etti.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu