Gurur verici

Gurur verici

Bandırma’da ilk By-Pass ameliyatı yapıldı

Bandırma Devlet Hastanesi’nde tarihi bir gün yaşandı

Bandırma Devlet Hastanesi’nin tarihinde ilk By-Pass ameliyatı gerçekleşti.

Kalp ve Damar Cerrahı Berkan Özpak’ın başkanlığında, aynı branştan Dr. Duygu Durmaz ve Dr. Murat Cantürk tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, Bandırmalı 49 yaşındaki Cevdet Bilgin’in kalp damarlarından biri değiştirildi.

Ameliyat ekibi başkanı Dr. Berkan Özpak, 2,5 saat dolayında süren ameliyatın başarıyla gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi:

“Ameliyatını yaptığımız hastamız 3 aydır göğüs ağrısı çekiyor ve dil altı hapı kullanıyordu. Anjiyosunu yaptıktan sonra ameliyatına karar verdik. Başarılı bir açık kalp ameliyatı oldu. Hastamız şu anda yoğun bakımda bulunuyor. Bu ameliyat için bekleyen çok sayıda hastamızın ameliyatını pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik. Bundan sonra yeni bir planlamayla ameliyatları sürdüreceğiz.”

Ameliyat ekibinden Dr. Duygu Durmaz da, Bandırma’da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu duyduğunu belirterek, “Bu ameliyatın alt yapısının hazırlanmasında hastanemizin başhekimi Etem Karpuz’un da büyük katkısı bulunuyor. Sayın başhekimimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Başhekim Etem Karpuz ise Bandırma Devlet Hastanesi’nde bir ilke imza atmaktan mutluluk duyduğunu belirtip, ameliyat ekibini kutlayıp teşekkür ederken, “Hastanemizde anjiyolarımız 2019 yılının ağustos ayında başlamıştı. 700’e yakın anjiyo yaptıktan sonra ilk By-Pass ameliyatımızı da gerçekleştirdik. Bundan sonra hastalarımız, bu ameliyat için Bursa, Balıkesir, İstanbul gibi kentlere gitmek zorunda kalmayacaklar” diye konuştu.

Bandırma’da ilk By-Pass ameliyatını gerçekleştiren ekibin başkanı Dr. Berkan Özpak’ın, bugüne kadar bin dolayında By-Pass ameliyatı yaptığı öğrenildi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Gurur verici
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu