?Gurme? Vedat Milor: ?Üretici, zeytinyağı konusunda eğitilmeli?

?Gurme? Vedat Milor: ?Üretici, zeytinyağı konusunda eğitilmeli?

?Gurme? Vedat Milor: ?Üretici, zeytinyağı konusunda eğitilmeli?

 

Ülkemizin tanınmış ?Gurme?lerinden Vedat Milor, Türkiye´de tüketilen yağların yüzde ikisinin zeytinyağı kategorisine girdiğini belirtirken, ?Ne yazık ki bu istatistik, bizim bir Akdeniz ülkesi olmadığımızı gösteriyor. Tüketilen yağların da pek çoğu rafine yağ. ?Riviera´ olarak karşımıza çıkıyor? dedi.

/resimler/2016-2/23/1024485408304.jpg

Zeytinyağı işindeki şirketlerin her şeyden önce üretici köylüyü eğitmek için fon yaratmaları gerektiğine işaret eden Milor, şunları söyledi:

?Zeytin kalitesi, erken hasat, düzgün toplama gibi konulara eğilecekleri yerde rafinasyon kapasitesini devasa boyutlara ulaştırdılar. Şu anda Türkiye´deki toplam bitkisel yağ rafinasyon kapasitesi, tüm bitkisel yağ üretiminden fazla. ?Büyük eşittir kötü, butik eşittir iyi´ diye bir durum yok. Butiklerin çoğu bozuk yağları süslü şişelerde pahalı satıyor. Büyüklerin ise gerekirse yurtdışından oleolog getirip ülkemizdeki en iyi zeytinlikleri tespit etmeleri ve gerek tek zeytinlik, gerekse ?blend´ olarak uluslararası standartta işlem görmemiş yağ üretmelerini diliyorum.?

/resimler/2016-2/23/1025046189904.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false