Güney Marmara Dayanışma Platformundan basın açıklaması

Güney Marmara Dayanışma Platformundan basın açıklaması

Bandırma'daki eylemsel etkinliğe Kazdağları Ekoloji Platformu stratejik destek verdi.

Havaya, suya ve doğaya olan engellenemez tahribata karşı eylemsel gücün etkin olması adına oluşturulan Güney Marmara Dayanışması, platformu bugün gerçekleştirdiği iki ayrı etkinlikte yapımı devam eden Marmara Ana Metal Organize ihtisas yapılanmasını gündeme aldı.

Kazdağları Ekoloji platformu'nun da destek verdiği "Kaz dağlarından Kapıdağ'a, Tüm Güney Marmarada gelin hep beraber yaşamı savunalım" açılımlı eylem saat 14.00 te Beyköy'de başladı.

OSB ihtisas bölgesi için verimli tarım arazileri kamulaştırılan Beyköy'de gerçekleşen buluşma ardından 2. etkinlik saat 17.oo de Bandırma Cumhuriyet alanında gerçekleşti.

Dayanışma sözcüsü Erol Yıldız tarafından yapılan açılış konuşması ardından serbest kürsü şeklinde gerçekleşen açıklamalarda verimli toprakların betonlaşmasına yünelik tepkiler üst perdeden seslendirilirken, Emekli ceza hakimi Ayşe Bolat, Baba yadigarı topraklarının bulunduğu Orhaniye Köyünde yasal mevzuata uymayan yöntemlerle yapılmak istenen rüzgar gülü projesine hukuki kanaldan itirazda bulunduğunu ve bu yaptırımların yargıtay tarafından bozulduğunu, normal vatandaşların, hukuksal mücadele noktasında yetersiz kaldığı noktalarda siyasilerin devreye girerek vatandaşın hak mahrumiyetini korumak noktasında politika üretmesi gerekirken ne muhalefet liderilerinin, nede milletvekillerinin bu konuda hiçbir tasarrufu bulunmadığını söyledi.

Emekli Hakim Ayşe Bolat, bu anlamdaki hukuki mücadelesini sürdürürken CHP Balıkesir milletvekili Ahmet Akın'ı  telefon ile aradığını, kimliğini açıklamadan yaptığı serzenişe sert bir dil ile yanıt aldığını vurguluyarak, "Bana sen git Ak Partiyi ara hanım" dediğini söyledi.

Bolat, CHP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın'ın ismini olumsuz zikretmesi, CHP cephesinden tepki aldı. bazı CHP liler Emeklli Hakim Ayşe Bolat'ın konuyu saptırdığını, oysa doğru olanın Milletvekili Ahmet Akın'ın mücadelenin yanında olduğu kaydedildi.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı