Güney Marmara Belediyeler birliği toplandı

Güney Marmara Belediyeler birliği toplandı

Avrupa Birliği ve benzeri fonlardan yararlanılabilmesi için kurulan Güney Marmara Belediyeler Birliği Meclisinin olağan meclis toplantısı yapıldı.




Bölgemizde çevre sağlığını daha az etkileyecek; aynı zamanda yasal zorunluluk olan katı atık bertaraf sisteminin oluşturulabilmesi, daha düzenli bir halde yürütülebilmesi, Avrupa Birliği ve benzeri fonlardan yararlanılabilmesi için kurulan Güney Marmara Belediyeler Birliği Meclisinin olağan meclis toplantısı yapıldı.


 

Meclis toplantısına Sedat PEKEL, Hüseyin Aysan’ı vekaleten Turan Gür, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Cömert, Berna Serintuna, Suat Ok, Erhan ELMASTAŞ, Eşref KASAPOĞLU, Orkun Sencer ve Mehmet Tepşik katıldı.

 

Birlik Başkanı Sedat PEKEL tarafından bir önceki meclis toplantısından sonraki gelişmelerle ilgili bilgi verilmesinin ardından birliğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmalara ilişkin Yalçın Cömert, Erhan Elmastaş, Hüseyin Aysan, Orkun Sencer ve Hüseyin Ata’dan oluşan komisyon kurulmasına karar verildi. Birliğe üye olmak isteyen belediyelerin talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmalar, kurulacak tesisin kapasitesi ve müşavir firmanın projesinin birlikte değerlendirildikten sonra yeniden gündeme alınmasına karar verildi. Toplantının devamında ele alınan gündem maddelerinde Meclis üyeleri çalışma programı ve yatırım planını tartışarak istek ve önerilerde bulundu.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı