Gündoğan, Büyükşehir aday adaylığını açıkladı.

Gündoğan, Büyükşehir  aday adaylığını açıkladı.

Güney Marmara Kalkınma ajansı Eski Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ``Konum ve kapasitem bu görev için uygun``

30 Mart`ta yapılacak mahalli seçimler öncesi başta ilçe Belediye başkan ve Meclis üyelikleri Aday adaylıkları olmak üzere, Büyükşehir Başkan Aday Adaylıkları da başladı.

Önceliği MHP li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok`un oluşturduğu aday adaylığı kervanına bugün Güney Marmara Kalkınma ajansı Eski Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan`da eklendi.

Gündoğan ilk temaslarını gerçekleştirdiği Ankara AKP Genel merkez bazlı temasları ardından aday adaylığını açıkladığını, Balıkesir`de gerçekleştirdiği temaslar ve açıklama ardından ilçe bazında  ilk olarak Bandırma`ya geldiğini söyledi.

Eski Biga Kaymakamı ve daha sonra oluşumu gerçekleşen Güney Marmara Kalkınma ajansı genel sekreteri olarak Balıkesir`in köyünden beldesine, Kentinden mahallesine hizmet verdiği Balıkesir`in geleceğe yönelik beklentilerine vakıf olduğunu, bu altyapı avantajı ile AKP nin iktidar olanaklarını birleştirdiğinde Kuzey`den Güneye uzanan arterde Balıkesir`in tümünü kucaklayacak insan odaklı hizmetleri hayata geçirmekte büyük avantaj oluşacağına inandığını vurgulayan Gündoğan aday adayı olması ve seçildiği takdirde Balıkesir için en şanslı birikime kendisinin sahip olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda Balıkesir`li olduğunun altını çizen Mustafa Gündoğan özellikle Bandırma`nın gelişen ve değişime aç bir kent olarak Balıkesir`in lojistik kenti olduğunu,  Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde Bandırma`nın çevre odaklı sanayi ile istihdamı çözümleyen önemli bir merkez olacağını söyledi.

Gündoğan Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde Büyükşehir`in kuzeyini oluşturan 5 ilçenin merkezi Bandırma`da ve Güneyini oluşturan Edremit`te birere başkan vekili konuşlandıracağını ayrıca kendisinin de sık sık bu bölgelerle temas halinde bulunacağını söyledi.

Gündoğan açıklamasında Balıkesir Üniversitesinin gelişen Balıkesir`e kifayetsiz kalacağını bu noktada Balıkesir`e 2.ci bir vakıf Üniversitesi yanı sıra Bandırma ve Edremit`e de birere Üniversite kurulmasının programında olduğunu kaydetti.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı