Gün Eli Öpülesi Öğretmenlerimizin

Gün Eli Öpülesi Öğretmenlerimizin

Gönen'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Atatürk’e TBMM tarafından millet mektepleri baş öğretmeni ünvanının verilişinin yıldönümü olarak kutlanmakta olan 24 Kasım Öğretmenler Günü Gönen’de de bir dizi etkinlik kapsamında kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde Gönendeki tüm okulların idareci ve öğretmenlerinin katıldığı ilk tören, göreve yeni başlayan öğretmenler için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan Yemin Töreni oldu.

13 Yeni öğretmenin eğitim dünyasına adım attığı sürecin başlangıcı yemin töreni 40 dk sürdü. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz’ın günün önemi üzerine konuşması ardından and içen öğretmenler resmen kamu görevine başlamış oldu.

Kutlamaların ikinci ayağı saat 10.30’da Cumhuriyet Alanında yapılan Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması oldu. Görevde bulunan öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz tarafından Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonundaki tören ise öğleden sonra saat 11.00’de başladı. Gönen Mehmet-Ahmet Genç Ortaokulu’nun hazırladığı Konferans Salonundaki programa ilçemizde görev yapan öğretmenlerimiz ile emekli eğitimciler ve veliler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. İlimiz genelinde görev yapan öğretmenler arasında ikincisi düzenlenen “Canım Öğretmenine En Güzel Mektup Yazma Yarışması” nda eseri ödüle layık bulunanlar katılımcılara takdim edildi ve hediyelerini aldılar. 1. Aslı Duman /Renga renk adlı eseriyle Sındırgı’dan, 2.Özlem Fatma Zihnioğlu / Bir Çocuk adlı eseriyle Gönen’den, 3. Çiğdem yetimoğlu Yıldız / Eylül adlı eseriyle Balıkesir’ den yarışmaya katıldılar.

 Okul öğrencilerinin hazırladığı öğretmenleri anlatan kısa süreli tiyatro oyunu ve yine öğrenciler tarafından hazırlanarak başarıyla sergilenen oratoryo katılımcılar tarafından beğenilerek ayakta alkışlandı.

 

 



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false