GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Ayvalıklı şehit er Lütfü Çakır, yapılan askeri tören ile defnedildi.

Ayvalıklı Lütfü Çakır (20) İstanbul`da vatanı görevini yaparken serinlemek için girdiği denizde boğularak şehit oldu. Ayvalıklı şehit er Lütfü Çakır, yapılan askeri tören ile defnedildi.

Ayvalıklı 1993/3 tertip er olarak vatanı görevini yapan Lütfü Çakır (20) İstanbul`da çarşı iznine çıktı ve serinlemek için girdiği denizde boğularak şehit oldu. Şehit er Lütfü Çakır, Ayvalık’ta yapılan askeri tören ile toprağa defnedildi.

Sıcaktan bunalan Lütfü Çakır, yanındaki arkadaşları ile beraber serinlemek için denize girdi. Bir süre yüzdükten sonra gözden kaybolan er Çakır`ın arkadaşları durumu yetkililere bildirdi. Yapılan aramalar sonucunda er Çakır`ın cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul`da birliğinde yapılan askeri törenin ardından memleketi Ayvalık`a getirilen er Çakır için burada da askeri tören düzenlendi.  

Şehit er Çakır`ın cenazesi Ayvalık Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ayvalık Garnizonuna getirildi. Garnizondaki törenden sonra Ayvalık`ın Akçapınar Mahallesinde öğle namazının ardından düzenlenen askeri tören ile şehit er Lütfi Çakır ailesinin ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit er Çakır`ın cenazesine Ayvalık Kaymakam Vekili Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Garnizon Komutanı Aydın Nazlı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada İstanbul`da vatani görevini yaptığı sırada denizde boğularak şehit olan er Lütfü Çakır`ın terhisine bir hafta kaldığı öğrenildi.

Şehit erin cenaze törenine katılan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Çakır ailesine sabır ve başsağlığı diledi. ENVER DOLGUN

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı