Gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Gönen'de bıçaklanarak Hatice Kaçan gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

Aralarındaki adli dava husumeti nedeni ile 2 gün önce takip ettiği Hatice Kaçan`ı Hüseyin Tümer Caddesi`nde bisikletinden düşürüp boğazını kesmeye çalıştığı, başaramayınca göğsünden 5 kez bıçaklayarak öldüren katil Tuğrul Doğan tutuklanarak Bandırma Ceza Evine kapatılırken, hayatını kaybeden Hatice Kaçan gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

Gönen’deki vahşi cinayet sonrası elindeki kanlı bıçakla yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğüne gidip suçunu itiraf ederek teslim olan Tuğrul Doğan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bandırma M Tipi Cezaevi`ne gönderildi.

 

Sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen Hatice Kaçan için Gönen Çarşı Camii`nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Kaçan`ın ailesi ve arkadaşları gözyaşlarını tutamazken, Hatice Kaçan`ın yakınları bu cinayetin takipçisi olacaklarını, suçlunun cezasını çekmesi için gerekeni yapacaklarını ifade etti. Cenaze namazının ardından Hatice Kaçan`ın cenazesi defnedilmek üzere Gönen Şehir Mezarlığına götürüldü.

 

Genç yaşta kız kardeşini kendi elleri ile toprağa veren ağabeyi Murat Kaçan, Antalya`da çalıştığını ve olay günü ilçede bulunmadığını söyledi. Kardeşinin  Tuğrul Doğan tarafından defalarca tehdit edildiğini, hatta cep telefonunda mesajların da olduğunu söyleyen Murat Kaçan, "Kardeşim sürekli olarak tehdit ediliyordu. Cep telefonuna da tehdit mesajları geliyordu. Hatta olay günü katil zanlısı Tuğrul Doğan annemin yanına giderek tehditlerde bulunmuş. Kontörü olmadığı için annem kardeşime haber verememiş" dedi.

 

Katil zanlısı Tuğrul Doğan hakkında kız kardeşi tarafından defalarca suç duyurusunda bulunulduğunu söyleyen ağabey Kaçan, "Kardeşim tostçu dükkanı açarak geçimini sağlamaya çalıştı. Bu şahıs kız kardeşim ile alakalı sağda solda `sevgilim` demeye başlamış, aslında böyle bir şey yok. Sonrasında iş yerine gelerek iki defa camları kırmış. Defalarca kardeşimi takip etmiş ve bıçaklamaya çalışmış. Olay sonrasında kız kardeşim kendisinden şikayetçi oldu. Polis koruması istedi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış. En son kırılan camlardan dolayı mahkeme tarafından para cezası verildi. Bildiğim kadarı ile de belge eline son gün gelmiş ve sonrasında bu olay gerçekleşmiş" dedi.

 

Olay günü cinayetin işlendiği alanda CHP ilçe binasında bulunduğunu, olay anını görmediğini ancak saldırıdan yaklaşık 3 dakika sonra olay yerine gittiğini söyleyen C.K., "Ben olay sonrasında gittim. Gittiğimde genç kadın kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Orada bulunan bir pastaneden havlu alarak göğsüne tampon yaptım. Kendisi ile konuşarak bilincinin açık olmasını sağlamaya, ağzını açarak da çenesinin kapanmasını engellemeye çalıştım. Ambulans 15-20 dakika sonra geldi ve hastaneye sevk edildi. 15-20 dakika sonra ise partimize gelen bir haberle öldüğünü öğrendik" dedi.

 

Olay anında vatandaşların duyarsız kaldığını savunan C.K., "Olay olduktan 3 dakika sonra ben aşağıya inerek müdahale etmişim. Bu süre içerisinde ise herkes seyrediyordu" diye konuştu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı