Görevinden alındı

Görevinden alındı

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile alakalı atama kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan vazifesinden alındı. Peki Hasan Aslan kimdir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan vazifelerinden alındı.

Hasan Aslan, 1967 senesinde Balıkesir İli Gönen ilçesinin Çakmak köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu.

Orta ve Lise öğrenimine, Gönen İmam Hatip Lisesi’nde başlayıp, Bandırma İmam Hatip Lisesinde bitirdi.

1993 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1995-2004 seneleri arasında, Adana, Niğde ve Balıkesir’de öğretmenlik ve okul idareciliği vazifeleri yaptı.

2004-2012 seneleri arasında Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2012-2013 seneleri arasında da Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vazifesi yaptı.

07 Ocak 2013 – 06 Şubat 2015 tarihleri arasında Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü vazifesi yaptı. 06 Şubat 2015 tarihinde Bakanlık Müşavirliğine atandı.

02 Ekim 2015 – 16 Mart 2016 tarihleri arasında Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü vazifesini yaptı. 30 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü vazifesine başlayan Hasan Aslan, evli ve üç çocuk babasıdır.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’dan Diyarbakıra Duygusal Veda. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan Diyarbakır iline veda ederek görevinden ayrıldı. Bu durumu sosyal paylaşım sitesi facebook hesabı üzerinden paylaşan Aslan, videoda duygusal anlar yaşadı.

"3 yıl boyunca görev yaptığı Diyarbakır için "memleketim" diyen Aslan, Diyarbakır halkına da videoda mesajlar vererek hakkınızı helal edin" dedi.

işte o videoda Hasan Aslan'ın sözleri: "Diyarbakır'da 3 yıl görev yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Diyarbakır'ın güzel insanları, memleketinizi memleketim bildim. Benim memleketim de sizlerin memleketidir. Bana kapınızı açtınız, yüreğinizi açtınız. Benim de gerek Ankara'da gerekse de Balıkesir'de.. benim memleketim sizin memleketiniz. Her zaman kapım ve gönlüm açık olacaktır. Diyarbakır'ın güzel insanları, sizleri ömrümce unutmayacağım. Evlatlarıma torunlarıma bütün dostlarıma Diyarbakır'dan her zaman için özlem ve hasretle bahsedeceğim. Beni o kadar güzel uğurladınız ki, çok az kişiye nasip olacak şekilde uğurladınız. Ben sizlerden razıyım Allah da sizlerden razı olsun."



Anahtar Kelimeler: Görevinden alındı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli