Görener`ler den Zeytin yağı ve Midye üretimi

Görener`ler den  Zeytin yağı ve Midye üretimi

Görener ailesi, Banvit Piliç ve Kırmızı etteki marka imajını tamamlaması ardından, zeytin yağı ve midye çeşitlendirmesi ile Türk mutfağına renk kattı.

 

Görener, ailesi küçük bir işletmeyi piliç ve Kırmızı Et`te dünya markası yapması ardından, şimdide aile bireyleri bazında kendi ürünlerinde ürettikleri soğuk sıkım zeytin yağı ve midye çeşitleri ile piyasada.

Görener`ler aile bireylerine ait Kapıdağ`da bulunan özel zeytinliklerinden ürettikleri zeytinleri, Ocaklar yolunda faaliyet gösteren soğuk sıkım zeytin yağı fabrikasında, zeytinyağı na dönüştürerek, akaryakıt istasyonlarındaki raflarına koydular.

İsmini yörenin antik adından alan KYZIK soğuk sıkım zeytin yağı organik özelliklere yakın niteliklerde 750 gramlık şişelerde şişelenerek 17. tl fiyatla piyasaya sundu.

MİDYELER YAZA SOFRADA

Banvit 40`a yakın piliç çeşidi, bir o kadar Kırmızı et türünden sonra Mutfağın vazgeçilmezleri arasında yerini alan Zeytin yağı ve Midye`yi de aile bireyleri olarak üretmeye başlaması mutfaktaki söz sahipliğini en üst noktaya taşımasına neden oldu.

Banvit yönetim kurulu başkanı Ömer Görener Paşalimanı adasında kendi adına oluşturduğu Midye üretim tesislerine, Marmara adasında işletme ünitesi kurdu.

Önümüzdeki, günlerde ilk ürünlerin piyasaya sunacak olan Midye tesisleri yaklaşık 1 yılı aşkın süredir yapılanma ve kuluçka süreci yaşıyor.

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli