``Gönül damlaları & Küçük eller``çıktı

``Gönül damlaları & Küçük eller``çıktı

Edremit'li Şair ve Yazarı Gönül Ünver'in son eseri ‘Gönülden Damlalar ve Küçük Eller” piyasaya çıktı.






Edremit'li Şair ve Yazarı Gönül Ünver'in son eseri ‘Gönülden Damlalar ve Küçük Eller” piyasaya çıktı.

Ünver, Amacının, Edremit Körfezi'nde ‘Edebiyat' çatısı altında bir dernek kurmak olduğunu açıkladı.

Edremit'in çocuk kitaplarının şair ve yazarı emekli matematik öğretmeni Gönül Ünver'in son eseri ‘Gönülden Damlalar ve Küçük Eller” piyasaya çıktı.
Edremit'in Güre Beldesi İskele Mahallesinde küçük ve mütevazı bir satış standında eserlerini sergileyip tanıtımlarını yapan Güre'de yaşayan emekli öğretmen Gönül Ünver'in edebiyat ile mücadelesi geceler boyunca devam ediyor.

Amacının, Edremit Körfezi'nde ‘Edebiyat' çatısı altında bir dernek kurmak olduğunu açıklayan Şair ve Yazar Gönül Ünver, Edremit Körfezinin nadir yazar ve şair yetiştirdiğini, Şair ve Yazarların bir çatı altında birleşmeleri konusunda çalışma yaptığını açıkladı.

Halil Soyuer, Ali Erdim'den sonra bölgede araştırmacı yazar olarak Metin Bademli gibi birkaç yazar ve şairin çıktığını ifade eden Ünver, Aslında Edremit ve Havran şairlerden en zengin bir ilçedir. Buradaki halk şairlerinin pek adları duyulmadığı gibi eserlerinin de basılamadığı ortadadır. Oysa biz bu şairlere ve eserlerine de ulaşmak amacı ile ‘Edebiyat' çatısı altında bir dernek kurmak istedik. Dileğim bu dernek çalışmaya başladığında bu halk şairlerine ulaşmak ve eserlerini birlikte paylaşmayı umut ediyorum” dedi.

Balıkesir Üniversitesi Necati Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü mezunu olduğunu, matematik öğretmeni olmasına rağmen küçüklükten bu yana şiir yazmak gibi bir uğraş sonucu birçok şiirinin ödül aldığını, bir şiirinin ise altın madalya ile ödüllendirildiğini açıklayan emekli öğretmen ve çocuk kitaplarının yazarı ve şair Gönül Ünver, emeklilik sonrası Kazdağları ve güzelliklerini eserlerinde işlediğini söyledi.

Kadın şair Gönül Ünver'in Eserleri:

Bizim Yunus, Sarı Kız, Vuslat, Yanımdadır Minicik Kalpleriniz, Yedi Dağ Çiçeği, Güre'de dört Mevsim ve Sarıkız, Gönülden Damlalar ve Küçük Eller.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false