GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ 31 MART´TA BİTTİ

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ 31 MART´TA BİTTİ

SERKAN SARI ULAŞIM ZAMMINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Balıkesir´de toplu taşımaya yapılan zam sonrasında açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Büyükşehir Belediyesinin şoför esnafını mağdur etmeden, öğrencilerin yaşadığı sorunu çözmesi gerektiğini söyledi. Toplu taşımaya yansıtılan zam oranlarının yasa gereği Büyükşehir Belediyesi´nden karşılanabileceğini belirten Serkan Sarı, geçen dönemki yönetimin uyguladığı 0,35 kuruş desteğin yeniden sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, toplu taşımaya yapılan zam nedeniyle yaptığı basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi yönetiminin ?gönül belediyeciliği´ ile iş başına gelmesine rağmen, 31 Mart itibariyle bunun sona erdiğini ileri sürdü. Sarı, ?Görüyoruz ki ?gönül belediyeciliği´ diye çıktıkları yol 31 Mart´a kadarmış. 31 Mart bitti, gönüllerden her şey geçti, halk unutuldu, artık tek derdimiz vatandaşın sırtına yükleyeceğimiz bu yük? diye konuştu.

/resimler/2019-7/6/1615498468670.jpg

             ÖĞRENCİYE YÜZDE 33 SİVİLE YÜZDE 40 ZAM

CHP İl Başkanı Serkan Sarı toplu taşımaya yapılan zamların çok olduğunu savunarak şunları dile getirdi:

?Bugünkü basın toplantımız toplu taşıma ücretlerine gelen büyük zam. Özellikle kampus hattındaki öğrencilerimizi taşıyan toplu taşıma ücretlerine yapılan büyük zam. Bu zam fiyatlarına bir göz gezdirdiğimizde; öğrenciler 2,25 TL´den 3,00 TL´ye, siviller 2,50 TL´den, 3,50 TL´ye taşıma ücretleri artırılmış. Bu zamları oranladığımızda öğrenciler için yüzde 33, siviller için de yüzde 40 zam yapılmış. Yani bu kadar büyük zammı kabul etmek mümkün değil.?

             ZAM FARKINI BELEDİYE SÜBVANSE ETMELİ

Toplu taşımaya yapılan zammın çözülebileceğini belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, zam farkının Büyükşehir belediyesi tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini vurguladı. Sarı şunları söyledi:

?Peki, bunu nasıl çözeceğiz? Bununla ilgili Şoförler Odası Başkanıyla da görüştüm. Rıza başkanımıza da söylediğim; bizim için esnafımız, emeklimiz çok değerli ve çok kıymetli. Şoför esnafımız da bizim için çok kıymetli, öğrencilerimiz de bizler için çok önemli. Bizim amacımız şoför esnafımızı üzmek değil, ama öğrencilerimizin mağduriyetlerini gidermek. Bunu nasıl yapmamız gerekiyor, bunu nasıl çözeceğiz? Tabi ki daha önce yaptığımız gibi bu sorun çözülebilir. Mart 2019´da çıkan yasala Büyükşehir Belediyemiz toplu taşıma hizmeti ücretlerine destek sağlayabiliyor. Bunu benim de Büyükşehir Belediye Meclisi´nde bulunduğum dönemde 30 Ekim 1209 sayılı kararla kampus hattında taşıma yapan hatta Büyükşehir belediyesi 0,35 kuruş destek açıkladı ve destek veriyordu. Bu zammı sübvanse edebilmek ve öğrencilerimizin üzerine bu yükü bindirmemek adına destek veriyordu. Bugün aradaki maliyetlerin arttığını biliyoruz. Kim ne derse desin ülkede gerçekten ekonomik bir kriz var. Şu anda petrole ve petrol ürünlerine ve birçok şeye zam geliyor. Evet, esnaf arkadaşlarımız da bu konuda mağdur, bunları da anlayışla karşılıyoruz. Ama yerel yöneticilerinde bu sorumluluklarını çözüm üretmek yerine öğrencilerimizin, emeklilerimizin, işçilerimizin, toplu taşıma aracı kullanan vatandaşımızın sırtına yüklemesini de kabul edemeyiz. Şu anda yapılan zamanlamayı da göz önünde bulundurursak; alınan karar 1 Kasım 2018-30 Nisan 2019 tarihleri arasında sübvansiyon, yani destekleme kararı alınmış. Bu sübvansiyon süresi doldu, şimdi belediye bu yükünü vatandaşın sırtına yüklemeyi tercih etti. Biz belediyemizin, sizlerin, bizlerin kaynaklarıyla üretilmiş olan bütçesinin yine vatandaşımızın hizmetine sunulmasını talep ediyoruz. Bu sübvansiyonu 20 Nisan´a kadar yaptığımız gibi yine belediye bütçesinden bu farkı karşılayarak bunu telafi edilmesi gerekiyor.?

/resimler/2019-7/6/1624068165924.jpg

BORÇLARIN SORUMLULUĞU VATANDAŞIN OMUZLARINA YIKILAMAZ

Kampus hattında yolculuk eden öğrencilerin toplu taşıma ücretinin 1,50 TL´ye düşürülmesi taleplerinin olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı şunları kaydetti:

?Hatta öğrenci arkadaşlarımızın talebi bu rakamların daha aşağılara indirilmesi yönünde; 1,50 TL´ye düşürülmesi yönünde bir talepleri var. Ülkemizin değişik kentlerindeki toplu taşımalarda bu yapılmaktadır. Farklı illerde yaptığım görüşmelerde de 2,00 TL´nin altında taşıma ücretleri birçok ilde kullanılmaktadır. Bilindiği gibi İstanbul´da Büyükşehir belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu kazandığı gibi öğrencilerin ulaşım kartlarına ciddi bir indirim yapmıştı. Bugün biz de aynı yaklaşımla; bizim geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, öğrencilerimize el birlik olup destek olmak zorundayız. Bunu yapacak olan da bu kenti yönetmeye talip olan Büyükşehir Belediyesi Başkanıdır. Büyükşehir Belediye Başkanını görevini yapmaya davete diyorum. Kentte yaşayanların sorunlarını çözmeye davet ediyorum ki keza kendisi de geçtiğimiz günlerde KYK Kız Öğrenci Yurduna yaptığı ziyarette öğrencilere toplu taşıma ücretlerini indireceğiz, sizlere bu konuda destek olacağız şeklinde beyanatta bulunmuştur. Ne oldu da dünden bu güne ne değişti? Belediye kaynaklarının, bütçesinin yetersizliği bir bahane değildir. Belediyeyi yönetenler, bu makama talip olanlar bunları bilmiyorlar mıydı? Büyükşehiri yönetmeye talip olurken borç dün yoktu da bugün mü çıktı? Bu borç da, bu bütçe de, bu bütçedeki yara da yine aynı anlayışın yürütmüş olduğu bir yönetimin sonucudur. Bugün bunun sorumluluğunu hiçbir yönetici vatandaşa yıkamaz. Büyükşehirde bir borç varsa, bunun hesabı borç yapandan sorulur. Ama bunun hesabı, bunun faturası öğrencilerimizin sırtına yüklenemez, esnafımızın sırtına yüklenemez. Taşıyıcı esnafa da sahip çıkacağız, onlara da destek olacağız. Ama öğrencilerimizi de mağdur etmeden bunu yapacağız. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediyenin bütçesinden gerekli planlamaları yaparak bu desteği, sübvansiyonu, belediyenin kaynağıyla sağlaması gerekiyor. ?

/resimler/2019-7/6/1621342381808.jpg

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ 31 MART´TA BİTTİ

?Gönül Belediyeciliği´ sloganıyla seçimi kazananların 31 Mart´tan sonra vatandaşı unuttuğunu ileri süren CHP İl Başkanı Serkan Sarı şunları belirtti:

?Görüyoruz ki ?gönül belediyeciliği´ diye çıktıkları yol 31 Mart´a kadarmış. 31 Mart bitti, gönüllerden her şey geçti, halk unutuldu, artık tek derdimiz vatandaşın sırtına yükleyeceğimiz bu yük. Bugün ülkenin içerisinden geçtiğimiz ekonomik krizle burada, bu öğrenci hattında otobüslere binen emeklilerimiz, indirimli yararlanan vatandaşlarımızın imkanlarını sınırlandırarak bir çözüm üretemeyiz. Evet, bizim daha da fazla destek oluyor olmamız lazım, kaynaklarımızı daha yerinde, daha doğru, sorunları merkeze alarak vatandaşa aktaracak çözümü üretmemiz gerekiyor.?

SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SUNMAYA HAZIRIZ

Toplu taşımaya yapılan zammın hiç kimseyi mağdur etmeden çözülmesi yönünde CHP´nin hazır olduğunu kaydeden Serkan Sarı şunları dile getirdi:

?Şayet ki bir çözüm üretemiyorlarsa, biz çözüm önerilerimizle de Cumhuriyet Halk Partisi olarak göreve hazırız. Çözüm konusunda yardımcı olmaya bugün hazırız. Eğer bir çözüm üretemiyorlarsa da gelip bizlerden çözüm üretme konusunda yardım isterlerse biz bu konuda destek olmaya da hazırız. Bu kenti el birlik, en sağlıklı şekilde yönetmektir bütün temennimiz.Büyükşehir Belediye Başkanımızdan şoför esnafını mağdur etmeden, öğrenci kardeşlerimizi mağduriyet yaratmadan bu konuya çözüm üretmesini, belediye bütçesinden sübvanse sağlayarak indirimli taşımadan yararlanan vatandaşlarımızı, öğrencimiz öncelikli. Bu kentte yaşayan öğrenciler hepimizin çocuğu, onlar bize emanet. Bu emanete el birlik olup sahip çıkacağız. İndirimli ulaşımdan yararlanan emeklimiz, engellimiz, kim varsa bunların hiç birini mağdur etmeden yasanın bize tanımladığı gibi herhangi bir sınırlama koymadan, ama esnafa da bunu yüklemeden çözüm arayacağız, çözümün de bir parçası olmaya hazırız. Hep birlikte güzel bir kent yaratmak için bizler de mücadele edeceğiz.?



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu