Gönenli telsizciler çevrimde

Gönenli telsizciler çevrimde

Gönen`de Oya Fuarında açtıkları stant ile vatandaşları bilgilendirdiler.

Gönen Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneğine mensup üyeler bugünlerde farklı bir telâşe ve çaba içersindeler. 8 nci Oya Fuarı Kapsamında açtıkları stantlarında vatandaşları bilgilendirmekteler.

Derneğin öncelikle kamu yararına çalıştığının altını çizen başkan Aytek Çınar, radyo amatörlüğünü tanıtma ve yaygınlaştırma amaçlarının yanı sıra afetler ve olağanüstü durumlarda amatör radyo istasyonlarının kamu yararına çalışmaları için gerekli düzenlemeleri yapmayı amaçladıklarını söyledi.

 ÇINAR; “ Radyo Amatörleri sürekli olarak haberleşme ve elektronik alanında kendini yetiştirir. Radyo Amatörlüğünün gelişmesi için çalışır. Telsiz istasyonu kurar, Telsiz istasyonu vasıtasıyla ülkesini tanıtır. Acil hal ve afetler ile olağanüstü durumlarda bu birikimlerini ve telsiz istasyonunu Sivil Savunmanın hizmetine sunar. Normal zamanda acil hal haberleşmesini sağlayacak sistemleri geliştirir, şebekeler kurar ve bu şebekeleri çalışır halde tutar. Her biri acil hal haberleşmesine hazırlık amacını güden yarışmalar düzenler ve bu yarışmalara katılır. Radyo Amatörlüğüne gönül vermiş kişiler için telsiz vazgeçilmez bir haberleşme aracıdır. Onları hayatın her alanın da telsiz haberleşmesi yaparken görebilirsiniz. Çünkü cep telefonu, internet ve sabit telefon sürekli ve bağımsız haberleşme sağlayan cihazlar değildir. Hava ve çevre şartlarından kolayca etkilenmektedirler. Geçmişte yaşamış olduğumuz deprem ve sel felaketleri bunun üzücü bir  kanıtıdır. Telsiz kıyamet kopmadığı sürece bağımsız olarak haberleşme sağlayabilen güvenilir bir haberleşme aracıdır. Bu nedenle bir radyo amatörü haberleşme konusunda yetkin bir kişi olduğunda her türlü şartta, hangi frekansta, hangi anten ve güçle görüşme yapacağını iyi bilir. Bir Radyo Amatörü olmak için gerçekten çok fazla neden vardır... Ancak bunun için öncelikle ülkesini ve milletini çok sevmek, gönüllü faaliyetlerden manevi bir haz duymak, boş zamanlarını bu hobiye ayırabilmek, tarafsız bir bakış açısına sahip olup Radyo Amatörlüğünü daha iyi yerlere getirmek için yola çıkmak gereklidir”. Dedi.

Aytek Çınar’ın Başkanlık, Basri Han Başkan Yardımcısı, Temel Köstenoğlu, Ali Kabasakaloğlu, Uğur Han, Osman Aydın, Akın Çömlekçioğlu, Sinem Çömlekçioğlu, Mehmet Arabacı ve Behçet Özçakır’ın üyeliklerini yaptığı dernek, çok yakında kendi yerlerinde hizmet vermeye devam edecek.





  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı