GÖNENLİ ÖDÜLLÜ YAZARDAN ÇOCUK KİTAPLARI

GÖNENLİ ÖDÜLLÜ YAZARDAN ÇOCUK KİTAPLARI

10-16 yaş grubuna hitap eden macera romanları, çocuklar kadar gençlerin ve büyüklerin ilgisini çekecek nitelikte.

Gönenli ödüllü yazar Salim Nizam, büyükler kadar çocukları da düşündü. Üç yıldır üzerinde çalıştığı Ben Gönen’de Doğdum, Ömer Seyfettin biyografik romanını tamamlayan yazar, öncesinde çocuklar için üç güzel çocuk kitabı çıkardı.

10-16 yaş grubuna hitap eden macera romanları, çocuklar kadar gençlerin ve büyüklerin ilgisini çekecek nitelikte. Çınaraltı Yayınları’ndan basılan kitaplar bu hafta raflarda yerini almaya başladı. Yazar Nizam “Türk edebiyatında çocuk edebiyatı alanında nitelikli yazarlara ve eserlere ihtiyaç var. Bir eğitimci olarak bu alana yöneldiğim ve pedagojik açıdan çocukların dünyasına uygun eserler kaleme aldığım için çok mutluyum.” diyen yazar bundan sonra çocuk kitapları yanında gerçeküstü romanlar kaleme alacağını söyledi.

Bilindiği gibi Salim Nizam, Köy Saatçisi adlı hikâyesiyle Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması birinciliği sonrası Yeni Ömer Seyfettin olarak anılıyor. Senin İçin Enginar Sakladım, Son Kazak Kocagöl ve Kırmızı Minibüs romanlarıyla okur kitlesini iyice genişleten yazarın çalışmaları pek çok akademik araştırmaya da konu oluyor. Ahmet Ilgazlı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı