GÖNEN`E YAKIŞAN MEYDAN

GÖNEN`E YAKIŞAN MEYDAN

Yeni cumhuriyet meydanı Protokol' u imzalandı.

Gönen Kaymakamlığı ile Gönen Belediyesi arasında imzalanan protokolle mevcut Cumhuriyet Meydanı’ndaki Hükümet Konağı ve Askerlik Şubesi binaları yıkılacak, aynı alanda yeni bir Hükümet Konağı inşa edilecek.

Askerlik Şubesi ise başka bir yere yapılacak. Çalışmaların tamamını Gönen Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Gönen Kaymakamlığı’nda Kaymakam Hüseyin Parlak ile bir araya gelen Başkan Hüseyin Yakar, daha önceden planı ve projesi hazırlanan Hükümet Konağı ve Cumhuriyet Meydanı yenileme çalışması için gerekli protokolü imzaladılar.

Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Hükümet Konağı ve Askerlik Şubesi binaları yıkılarak meydan yeniden düzenlenecek. Yapılacak yeni Hükümet Konağı için “Modern çizgilerde ilçemize yakışacak bir bina inşa edeceğiz” diyen Başkan Yakar, Askerlik Şubesi’nin ise başka bir yere inşa edileceğini söyledi.

“Şehirler meydanları ile anılırlar Çalışmayla meydanın daha büyüyeceğini belirten Başkan Yakar, “Şehirler meydanları ile anılır” derken, meydan ve kamu binalarının yapım ve düzenlemeleri içinde “modernizasyon hayatımızın her alanında olduğu gibi yapılaşmada da önemli bir yer tutuyor. Biz de çalışmalarımıza buna göre yön veriyoruz” dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı