Gönen`de Gaziler günü kutladı

Gönen`de Gaziler günü kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi” unvanının verilişinin 91. yılı 19 Eylül Gaziler Günü yurt genelinde olduğu gibi Gönen'de de törenlerle kutlandı.





Terör saldırılarının tırmandığı ortamda, Türkiye büyük bir onur ve gururla gazilerini andı.


Türkiye Cumhuriyeti Devletinin  kurucu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi” unvanının verilişinin 91. yılı  19 Eylül Gaziler Günü yurt genelinde olduğu gibi Gönen'de de törenlerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü, Gönen'de gerçekleştirilen bir programla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Garnizon Komutanı Jan.Yüzbaşı Savaş Çağlayan,  Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi Başkanı Mehmet Özen, dernek üyesi gaziler, sivil ve kamu kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından, Kaymakam Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve protokol mensupları, yürüyerek gittikleri Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi'ni ziyaret ettiler ve ardından Yıldız Otel'deki yemeğe katıldılar. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği Gönen Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Atatürk ve Şehitler huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi Başkanı Mehmet Özen tarafından yapıldı. Tüm Gazilerin gaziler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi Başkanı Mehmet Özen, ‘‘19 Eylül günü, tüm yurdumuzda Gaziler Günü kabul edilmiştir. 19 Eylül'ün Gaziler günü olarak kutlanması devletimizin ve ulusumuzun biz gazilere verdiği önemin ve biz gazilere duyulan minnet ve şükran duygularının bir ifadesidir. İşte Gaziler günü, yüce ulusumuzun bu vefa duygusunun en güzel yansımalarından biridir. Gaziler günü dolayısıyla belirtmeliyim ki biz gaziler, ömrümüzün geri kalan bölümünde de vatanımız ve ulusumuz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır bir kitleyiz. Ne mutlu biz gazilere ki bu vatan ve bu ulus için bir şeyler yapabildik. Bu duygu ve düşüncelerle, başta en büyük Gazi, Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize ve burada bulunan sizlere sonsuz saygılar sunarım'' dedi

Gaziler günüyle ilgili şiirler öğrenciler tarafından okundu ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi.




Gaziler ve şehit aileleri yemekte buluştu

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gönen Belediye Başkanlığı
tarafından gazilere ve şehit ailelerine yemek verildi.

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı kapsamında, Gönenli
gazilere ve şehit ailelerine, Gönen Belediyesi tarafından
Yıldız Otel'de yemek verildi. Yemeğe Gönen Kaymakamı
Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Garnizon
Komutanı Jan.Yüzbaşı Savaş Çağlayan, Muharip Gaziler Derneği
Gönen Şube Başkanı Mehmet Özen, dernek üyesi gaziler ve şehit
aileleri katıldılar. Yıldız Otel'deki yemeğin ardından vatan
savunmasında canlarını feda eden tüm şehitler adına, Çarşı
Camii'nde mevlidi şerif okutuldu.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı