Gönen`de Cumhuriyetimizin 89. yıl coşkusu

Gönen`de Cumhuriyetimizin 89. yıl coşkusu

Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir,Cumhuriyet, bir ulusun dirilişinin öyküsüdür..

....................


.....................


‘‘Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca`dır, Yunus Emre`dir. Cumhuriyet, bir ulusun dirilişinin öyküsüdür..” Yarınlarımızın teminatı Cumhuriyetimizin 89. yıldönümü Şehir Standında düzenlenen törenlerle coşku ve gururla kutladık.


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yılı nedeniyle düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, Nail Gönenli Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Tören öncesinde Kaymakam Hüseyin Parlak, Garnizon Komutanı Jan.Binbaşı Savaş Çağlayan ve Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile birlikte Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul ettiler.

Daha sonra 10:00'da Nail Gönenli Şehir Stadyumu'ndaki tören alanında, kutlama programı gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Hüseyin Parlak, Garnizon Komutanı Jan.Binbaşı Savaş Çağlayan ve Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar. İlkokul öğrencileri tarafın protokol mensuplarına çiçek takdim edildi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gönen İlçe Kaymakamı Hüseyin Parlak tarafından yapıldı.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Parlak, ‘‘Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yılı kutlu olsun. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Halkı, istiklale olan aşkı, istiklale olan sevgisi ve istiklalden alınan ruhla, büyük bir devletin külleri üzerine genç bir Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa ettiler. O nedenle Cumhuriyet yönetimi büyük bir yönetim biçimi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da büyük bir bayramdır. Cumhuriyet, kurtuluş mücadelesinin, şanlı bir direnişin adıdır. Dünya devletleri arasında güçlü bir ülkenin doğuşudur. Özgürlüğün, bağımsızlığın, insan haklarının elde edildiği, ekonomide ve teknolojide başarılı, güçlü bir devletin tesis edildiği gündür. Bu konuda siz gençlere, biz büyüklere büyük sorumluluklar düşmektedir. 89. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yılına da, onu yüceltmek, daha ileri götürmek adına en iyi şekilde hazırlanmalıyız. Türk insanı bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, hepinize saygılar sunuyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Hüseyin Parlak, Garnizon Komutanı Jan.Binbaşı Savaş Çağlayan, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından ödülleri verildi ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıl dönümünü kutlama programı, okulların tören geçişiyle sona erdi.

.....................






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli