Gönen`de Büyükşehir`i anlattılar

Gönen`de Büyükşehir`i anlattılar

Milletvekilleri A.Edip uğur ile M.Cemal Öztaylan Muhtarlarla bir araya gelerek Büyükşehir`in hizmetlerini anlattılar.




Ak
Parti Balıkesir milletvekilleri A. Edip Uğur ve Cemal Öztaylan'ın
konuk olarak katıldığı, Gönen Muhtarlar Derneği ev sahipliğinde
düzenlenen büyükşehir yasası bilgilendirme toplantısında bir konuşma yaptı.


Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Balıkesir'in büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra Gönen'in mahallesi durumuna gelecek köylere Gönen Belediyesi olarak hizmet götürüleceğinin altını çizerek Belediye bütçesinden her yıl köylere hizmet için önemli bir miktar ayrılacak ve bu paranın tamamı mahallelerimiz olacak köylere kullanılacak” dedi.


Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ve Ak parti ilçe başkanı Av. Servet Bıyık'ın da hazır bulundukları toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur, termal suları, bereketli toprakları, değerli madenleri, ulaşımdaki önemli konumu nedeniyle Balıkesir'in büyükşehir olunca önünün çok açık olacağının garantisini verdi.

Ak Parti genel başkan yardımcısı milletvekili Uğur, çözüm süreci ile ilgili olarak ta, kararlılık ve cesaretle barış sürecini devam ettiriyoruz. Çok önemli adımlar atıldı. Gelecek Türkiye'nin olacak” dedi. Milletvekili Cemal Öztaylan ise muhalefete atıfta bulunarak, Bize zamanında faşist diyenler şimdi düştükleri oy kaygısından neredeyse saf değiştirecekler” derken, siyaset yaptığı partilerde millete hizmetten başka hiçbir düşünce içinde olmadığını ve bundan sonrada bu şerefli millete aynı inanç ve kararlılıkla hizmet üretmeye devam edeceğini söyledi.

Öztaylan, Bandırma'ya Üniversite, Gönen'e de Ömer Seyfettin Fakültesi kurulması yönünde teklif verdiklerini söyledi. Büyükşehir yasası ile ilgili olarak hazırlanan slayt eşliğinde bilgilendirmenin de yapıldığı toplantısına köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra iş dünyasından ve kamuya hizmet den birlik ve kuruluşlardan çok sayıda katılım gerçekleşti.

Toplantıda ev sahibi olan Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Akman'ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, büyükşehir yasasının Balıkesir ve diğer büyükşehir olacak iller için büyük bir nimet olduğunu belirtti. Bu yasayla Gönen merkezde olan hizmetlerin Gönen'in mahallesi durumuna gelecek tüm köylerde de gerçekleştirileceğini üstelik bunun için belli bir pay ayrılacağını söyledi.

Başkan Yakar, Büyükşehir yayası ile birlikte köylerimiz de daha ileri gidecek” dedi. Eski dernek başkanı İrfan Pala'ya derneğe yapmış olduğu hizmetlerinden ötürü yeni yönetim tarafından bir plaket hazırlandı ve bu plaketi Pala, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur'un elinden aldı. İrfan Pala, böyle bir plaketi çok değerli bir kişinin elinden almanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, hem Uğur'a hem de yeni dernek yönetimine teşekkür etti.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı