Gönen`de bilim şenliği

Gönen`de bilim şenliği

Bilimsel çalışmaların yer aldığı 200'e yakın öğrencinin eseri, stantlarda sergilendi.




Gönen'deki tüm okulların katılımıyla Gönen Bilim Şenliğinin ilki düzenlendi.



200'e yakın öğrencinin çalışması, stantlarda sergilendi. Kaymakam Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz'ın katılımıyla açılan Bilim Şenliğinde, öğrencilerin hazırladığı proje ve icatlar, hayranlık uyandırdı.


BİLİMSEL EĞİTİM TEŞVİK EDİLİYOR .

Bu hafta içinde Kitap Fuarı açan Gönen İlçe Milli Eğitimim Müdürlüğü, Balıkesir genelinde ilkin altına imza atıp Gönen 1. Bilim Şenliği düzenledi. Tüm okulların katılımıyla düzenlenen Bilim Şenliği, Kaymakam Hüseyin Parlak, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla açıldı.

200 öğrencinin hazırladığı eser ve ürünlerin sergilendiği Bilim Şenliğinde, öğrencilerin eserleri katılımcıları hayran bırakırken, icatlarından dolayı öğrencileri kutlayan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Bilim Şenliğinin Gönen kadar eğitim camiası için de önemli bir etkinlik olduğunun altını çizerek Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine yükselmek istiyorsak, bu tür etkinlikleri teşvik etmeli ve arttırmalıyız” dedi.

Bilim Şenliğinin, Gönen için çok önemli kazanç olduğunu söyleyen Kaymakam Hüseyin Parlak ise, öğrencilere bu projeleri hazırlamak için verdiğiniz çaba, üç yıl gittiğiniz dershane ve sınavlardan daha önemli” diye seslendi Gönen'de eğitim adına çok olumlu gelişmeler yaşandığını da kaydeden Kaymakam Parlak, Gönen'de güzel şeyler oluyor. Önce, Bir öğrenci bir sporcu kampanyası, ardından kitap fuarı şimdi de Bilim Şenliği. Hepsi sizleri geleceğe hazırlamak için yapılan çalışmalar” diye konuştu.












Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı