Gönen Muhtarlarına Genelge uyarısı

Gönen Muhtarlarına Genelge uyarısı

Hiçbir eğlence ve uğurlamada salah atılmayacak, Orman yangınlarına karşı duyarlılık ve Uyuşturucuya yönelik mücadelede "Umuda Kapı açıyorum ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı” noktasında uyarıldı.

Gönen Muhtarları aylık olağan toplantısı Dr. Arslan YURT Başkanlığında, Gönen Belediye Başkanı İbrahim PALAZ, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Bn. Temel KILIÇ, İlçe Emniyet Müdürü Metin KARTAL, ilgili kurum amirleri ve kırsal mahalle muhtarlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Gönen Belediyesi Ömer Seyfettin Kültür Merkezinde yapılan toplantıda, İçişleri Bakanlığının Genelgeleri ve "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma” sloganı doğrultusunda; spor müsabakaları, asker uğurlama, düğün, nişan gibi kutlama, etkinlik ve programlarda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması, orman yangınları, kurban bayramı tedbirleri ile Balıkesir Valiliği’nin uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlattığı “Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bu konularda muhtarlarımızın üzerine düşen görev ve sorumluluklar aktarıldı.   Gönen Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden Psikolog Burcu IŞIK ve Psikolog Güzin AKBABA tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı” kapsamında; aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla eğitim sunumu gerçekleştirildi. Muhtarlarımızın mahallelerinin ihtiyaç ve sorunlarını doğrudan ilgili kurum amirlerine iletme fırsatı bulduğu toplantıda, çeşitli konularda dile getirilen sorunlar ilgili kurum yetkilisince cevaplandırılarak çözümüne yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.



Anahtar Kelimeler: Gönen Muhtarlarına Genelge uyarısı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı