Gönen hareketli bir ilçe

Gönen hareketli bir ilçe

Gönen Kaymakamı Yurt: “Gönen’e yapılacak fakültemiz, ilçemiz için cazibe merkezi olacak”

Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, “Gönenli hayırsever işadamları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların, ilçemize bir fakülte binası kazandırılması için büyük bir tutkuyla destek vermeleri beni çok duygulandırıyor. Gönen’in hayali olan 4 yıllık bir fakültemizi kurduktan sonra bu okulun, ilçemiz için cazibe merkezi olacağına inanıyorum” dedi.

4 yıllık “Uygulamalı Bilimler Fakültesi” için Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını belirten Yurt, “Bu fakültenin Gönen’in nüfusuna da katkıda bulunacağını düşünüyorum. Gönen, son 15 yıldır nüfusunu genelde koruyordu. Ancak son olarak açıklanan sayımda ilçemizin nüfusunda az da olsa bir düşüş var. Bu fakültemizin, ilçe nüfusuna katkı sağlayacağı gibi ilçemizdeki ticaret yaşamını daha da canlandıracağına inanıyorum. Fakülte binamızın yapımı da sürüyor” diye konuştu.

Gönen’in 89 kırsal mahallesinin 21’inin rakımının yüksek olduğuna değinen Kaymakam Yurt, “Karlı havalarda bu yüksek kırsal mahallelerimizin yollarında zaman zaman kapanmalar olsa da bu uzun sürmüyor. Karayollarımızın da desteğiyle yolları kısa sürede açıyoruz. Kırsal mahallelerimizde genelde önemli bir sorunumuz yok” değerlendirmesinde bulundu.

Gönen’deki eğitim-öğretim kurumlarında da hiçbir sorun bulunmadığına işaret eden Kaymakam Yurt, şunları aktardı:

“Hemen hemen her branşta okulumuz var. Sadece Fen Lisemiz bulunmuyor. Depremde yıkılma riski bulunan üç okulumuzu yıktım ve yeniden yapıyoruz. Bu arada, Balıkesir Valimizin koordinasyonunda çok iyi yürüyen ‘Başarıyı İzleme ve Geliştirme Proje’si de eğitim-öğretime büyük katkı sağlıyor. Sayın Valimize bu proje için teşekkür borçluyuz.”

Gönen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın da yardıma muhtaç ailelere yasa ve yönetmeliklerin doğrultusunda desteğinin sürdüğünü vurgulayan Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, şu bilgiyi verdi:

“Geride bıraktığımız 2021 yılında, vakıf aracılığıyla gelir düzeyleri yetersiz olan 5400 haneye toplam 21 milyon lira destek sağladık. Bunun dışında genelde anne-babaları ayrı olan ihtiyaç sahibi çocuklara da destek verdik. Evde bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın yanlarında olduk.”

Gönen’de Covid-19 vakalarının, aynı nüfus civarındaki diğer ilçelere göre biraz daha az olmasına rağmen vatandaşların yine de hastalığa karşı kişisel önlemlerini almaları gerektiğinin altını çizen Kaymakam Yurt, “Gönen çok hareketli bir ilçe. Vatandaşlarımız, bu hastalığa karşı çok duyarlı ve dikkatli olmalı” diye konuştu.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Gönen hareketli
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false