Gönen Gündem ve İşte Meydan kapandı

Gönen Gündem ve İşte Meydan kapandı

Gönen'de yayın yapan kuruluşlar önce kartelleştirildi, ardından tek tek kapatıldı.

Gönen’de yayın yaşamlarını Belediye Başkanı Hüseyin Yakar’a dayalı olarak şekillendiren İşte Meydan Gazetesi ile Gönen Gündem gazeteleri süreli yayınlarını noktalayarak tek çatı altında toplandılar.

Belediye Başkanı Hüseyin Yakar’ın 10 yıl önce siyaset yarışında çözüm gördüğü yayın organları İşte Meydan ve Gönen Gündem 30 Mart mahalli seçimleri ardından işlevselliğini tamamladığı gerekçesi ile kapatıldılar.

Gönen’de süreli yayım yapan İşte Meydan gazetesi, Gönen Gündem Gazetesi ve Gönen Postası gazetelerini aynı çatı altında toplayan Başkan Hüseyin Yakar 30 Mart sonrası ani bir kararla rantabl olmadığı gerekçesiyle iki gazetenin kapatılmasına karar verdi.

Gönen’de yayın yapan gazetelerin personelleri de Gönen Postası gazetesi çatısı altında toplandı.

Büyükşehir öncesi Valilik kanalıyla ilçe Kaymakamları tarafından verilen resmi ilanların, üçü de aynı kişiye ait olduğu için yeterli olmadığı ve 9 kişilik personeli tek gazetede toplayarak maliyet unsurlarını asgariye düşürmek isteyen Başkan Yakar geçtiğimiz Nisan ayı envanterinde tek gazetenin de karlı olmadığını gördü.

Geçtiğimiz ay 6 bin lira olan resmi ilan gelirleri 9 personelli tek gazete Gönen Postasında yeni tasarruf tedbirlerini gündeme getirdi.

Yakın kaynaklarda alınan bilgiye göre Gönen’de tek yayın organı olarak faaliyetini sürdüren Gönen Postasını zor günler bekliyor.

 



SITKI ARABACI
3.06.2014 00:19:20
Gerçi varlığı ile yoklukları arasında bir fark yoktu. Sahibinin seni eski ataistlerin toplanıp çanak yaladığı ampul gölgesi, açık olsa ne yazar kapalı kalsa ne, bence sıra elemanlarda..

harun
4.06.2014 12:03:24
Gönen çayının dibinden, sabuncu deresinin içinden aktığı bir Gönen`i su basıyorsa, 60 bin nüfusa sahip bir kasabanın halkı aydınlatacak yayın organları kapatılıyorsa. geriye insanların gözleri başlayıp, kulaklarını tıkamak kalmıştır...

Gönen Basınından
5.06.2014 10:53:23
Yazınızın kaynağı neresidir bilmem ama şu bir gerçek Gönende basın kuruluşlarının birleşmesinin sebebi başkan yakar değildir. Yazınızda Başkan Yakara yüklenmişsiniz ama yanlış kaynak ve bilgi edindiğinizi düşünüyorum. birleşme sebebini bir araştırsanız iyi olur. Yazınızda başkan Yakar sanki basını kullanmış işi bittiğinde ise hükmü verip kapatılacak demiş ve kapatmış gibi aktarılmış bence yanlış yazım tarzı. Her gazetenin kendi patronu var. Kapatmasalarmış.....

Gönende
6.06.2014 11:03:08
Bandırma da sanırım 5 tane gazete var belediye başkanı çıksın desin ki tüm gazeteler birleşecek yada kapanacak sizce kaç tanesi olumlu yaklaşır. Böyle bir mantık olamaz.

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli