Gönen galibiyet sarhoşu

Gönen galibiyet sarhoşu

Fikstür avantajı Gönen`e çalıştı



Lider karşısında tüm hatlarıyla futbolun gereğini yerine getiren Gönen Belediyespor, Ayvalık karşısında haklı bir galibiyete imza atarak hem zirveden uzaklaşmadı, hem de Balıkesir Belediyespor'un mağlup olduğu haftada 3 puan alarak moral depoladı.

2 yıl sonra karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesi bol kartlı geçse de sahada futbol adına kötü hiçbir şey olmadı. İki takım da maça mutlak galibiyet parolası ile çıktılar. Ayvalık liderliğini perçinlemek, Gönen se zirveden iyice kopmamak için mücadele ettiler.

Maç öncesinde sahada Ayvalık daha diri ve fizikli görünse de mücadele yönünden Gönen maçın genelinde üstün olan taraftı. Maçın sonlarına doğru iki takım arasındaki kondisyon farkı açıkça görüldü.

Özellikle ikili mücadelelerde Gönen bekleri Mennan ve Sonat rakip forvetlerin hızlı çıkışlarına izin vermeyerek bölgelerini iyi savundular. Sonat kasığının çekmesinden dolayı oyunda kalamayarak 55'te yerini Çağlar'a bıraktı. Çağlar defansif oyunuyla orta alanı güçlendirdi. Mustafa ve Ersin'in hava toplarında hâkimiyet kurmaları Ayvalık'ın fizik üstünlüğünü avantajını bozdu.

Bu ikiliye Tolga'nın boş alan doldurmaları ve kaleci Cihan'ın sürekli uyarıları ile kalede güven vermesi katkı sağladı. İsa bu maçta önceki maçlara göre daha verimli bir oyun ortaya koysa da ikili mücadelelerde kötü zamanlama yaparak tehlike sınırında dolaştı. Hakan bu karşılaşmada orta alanı iyi kullandı.

Özellikle top saklama ve top çalmada başarılıydı. Attığı gol bu formayla ilk golü olmasından kendisine özgüven kazandırdığı gibi rakibin gardını iyice düşürdü. Sinan sol kanatta ani çıkışları ile defansı yıprattı ancak müsait pozisyonlarda yardımlaşma yerine bireysel oyunu tercih edince sık top kaybı yaptı.

Sinan yerini 83'te Emre Karadağ'a bıraktı. Emre de savunmaya yardım etti. Emin sağ kanatta gol bölgesinden uzak oynadı. Sorumluluk alması arkadaşlarına zaman kazandırdı. Başarılı oyuncu uzatma dakikalarında yerini bu sezon sakatlıktan kurtularak ilk kez forma şansı bulan Salih'e bıraktı.

Cem uzun bir aradan sonra 11'de sahaya çıktı ve üzerine düşeni çok iyi yaparak Kestel'den sonra Ayvalık filelerini de havalandırdı. Karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Gönen, mücadelesinin ve çok çalışmasının semeresinde 3 puanı hak ederek kazandı.

Dünü izin yaparak geçiren yeşil beyazlılar haftaya deplasmanda karşılaşacakları zirve mücadelesi yapan Yenişehir maçı hazırlıklarına bugün başlayacaklar.



Karşılıklı Sitem

Gönen Belediyespor'un lider Ayvalıkgücü Belediyespor'u 2-0 mağlup ettiği maçta yeşil beyazlı taraftarlarla futbolcular arasında sitem dolu anlar yaşandı. Karşılaşma boyunca yeşil beyazlı taraftarlar oyunculara sitem dolu tezahüratlarda bulununca oyuncular da son düdük çalınca hemen soyunma odasına giderek galibiyeti kendi aralarında kutladılar.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli