Gölcük ve Erdek körfezinde gözlenen Ateş topuna dayalı Marmara Bölgesi için Rafine edilmiş deprem tahmini

Gölcük ve Erdek körfezinde gözlenen Ateş topuna dayalı  Marmara Bölgesi için Rafine edilmiş deprem tahmini

Gölcük ve Erdek körfezinde gözlenen Ateş topuna dayalı Marmara Bölgesi için Rafine edilmiş deprem tahmini

1 Temmuz 2011 Cuma akşamı bir bayan Müdürlüğümüzü telefonla arayarak, saat 22:00 sularında, denizi tepeden gören dairesinde balkonda otururken İzmit Körfezi`nin karşı sahilinde Gölcük-Seymen civarından İzmit` e doğru gelen bir ateş topu gördüğünü ihbar etti. Sarımsı-kırmızı ( bayrak kırmızısı gibi değil ) bir renkte olduğunu, yerden havaya doğru çıktığını, ilk başta üzerlerine geldiğini zannettiklerini fakat daha sonra körfezin üzerindeyken hızını kaybettiğini ve birden sanki içine çekilerek söndüğünü, dumanlar çıktığını gördüğünü söyledi. bayana gördüğü şeyin bir uçak ya da helikopter ışığı ya da havai fişek türünden bir şeyler olup olamayacağını sorduğumda evladım Kocaeli Fuarından hemen hemen her akşam havai fişek atılıyor. Onları biliyorum ben. Karıştırmama imkan yok. Bu öyle bir şey değildi dedi. Meteor gibi gökten yere de düşmedi. Yatay gidiyordu demişti..

Dün akşam (3Temmuz 2011) yine saat 22:00 sularında bu defa Erdek-Narlı beldesinde tatilini geçirmekte olan Dilek K. sahil gazinolarında otururken Marmara Adsı tarafından Erdek-Bandırma istikametine ( Kuzeyden- Güneye) doğru yatay bir yörünge çizen ateş-topu görmüş. İnternet üzerinden gözlem olarak yazmış. Dün gece cep telefonundan ulaşıp olayı görgü şahidinin kendi ağzından dinledim. Gördüğü şeyin kesinlikle gökten düşen bir meteor olmadığını, yatay bir yörünge çizdiğini, renginin sarımtrak-kırmızı olduğunu, bir süre sonra sönerek parlaklığını kaybettiğini, dumanlar çıkardığını söyledi.

Bu gözlemlere dayalı olarak deprem tahmini yapıyorum. Marmara Bölgesi olarak deprem tahmini yapıldığında oldukça fazla bir alanı kapsıyor. Daha lokalize etmek istediğimizde seçenekler şekildeki gibi öncelik sırasına dizilir. Bu tahmin ağırlıklı gözlem olarak iki ayrı odaklı ( Gölcük-Erdek ) ateş topu olayına dayandırılarak yapıldığı için kapsama alanı mecburen geniş olmak zorunda. Önem sırasına göre ancak bu kadar daraltabiliyorum. Olası bir depremin lokasyonları önceliğine göre şekilde numaralandırıldığı gibidir..

1- Kapıdağ Yarımadası, Bandırma-Erdek Körfez` leri Marmara Adası.

2- Yalova-Çınarcık.

3- İznik.

4- Saroz Körfezi.

ATEŞTOPU ( DEPREM IŞIMASI ) GERİLİM ALTINDAKİ FAYLARDAN ÇIKAR..

Benim kişisel kanaatime göre: İzmit` den ateş topu gözlemi yapan bayan Gölcük-Seymen tarafından geldi demişti.

Belki de o bayan bulunduğu yerden ancak o kadarını görebilmiştir. Asıl o ateş topu daha da geriden İznik Gölü tarafından çıkıp-gelmiş de olabilir. Çünkü 17 Ağustos 1999 Kocaeli Depremi` n den sonra bölgenin stres dağılımı uzun yıllar kırılmamış fayların biriktirdiği stres göz önüne alındığında böyle olmasını gerektiriyor. Örneğin İznik fayı üzerinde

son 600 yıldır büyük bir deprem meydana gelmemiş.



Eyüp önal
3.03.2023 00:35:12
merhaba..izmit depremini yaşamış biri olarak,bu makalede bahsedilen cismin aynısı biz de gördük .depremden 6 gün sonra 23 Ağustos saat 14..20 civarları..Kartepe üzerinden gelip kuzey yönüne doğru yatay bir şekilde geçti gitti ..akşam haberlerde söylendi fakat sonra ört bas edildi..etrafından ateş saçıyordu..asla meteor gibi değil ve 150...200 mt gibi bir irtifada seyretti ..boyutu görülen güneş boyutundaydı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli