Göbel´de El Yapımı Mis Sabun Kursu

Göbel´de El Yapımı Mis Sabun Kursu

Göbel, Lezzetli etlerinden sonra, Mis Kokulu sabun üretimine başladı.

 

Susurluk ilçesi Göbel Mahallesinde 10 yıl aradan sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ev hanımlarına el işi edindirme için; ilk kez el yapımı mis Sabun kursu açtı.

/resimler/2016-3/5/2033364551966.jpg

22 Aralık 2015 tarihinde başlayan kursa Göbel Mahallesinden 14 ev hanımı bayan kursiyer katıldı. 3 Mart 2016 tarihinde kursu tamamlayan 14 ev hanımı öğrenciler Kurs eğitmeni Usta öğretici Esra KARADENİZ tarafından doğal ürünlerin yapımını öğrettiğini ve kurs süresince katılımın tam olduğunu öğrencilerinin becerikli ev hanımlarından oluştuğu nu yaptıkları eserlerini iyi bir pazarlama yaparak aile bütçelerine katkıda bulunabileceklerini belirtti. Bu ürünlerin yapımının doğal mis sabunu eriterek daha sonra istenen şekil ve modele uyarlayarak rahat bir şekilde el becerilerini sergileyerek ürünleri meydana getirebildiler.  Halk eğitimleri iş birliği protokolleri çerçevesin de ev hanımlarının bu tür ürünleri yapmaları için kursların açıldığını belirten Usta Öğretici Esra KARADENİZ daha çok bu tür kursların özürlü eğitim kurumlarında gerçekleştiğini belirtti.

Kurs süresince yaptıkları ürünleri kursiyerler ilerleyen zamanda sergi açarak halka teşhir edeceklerini, harcadıkları emeklerinin karşılığını bir gün mutlaka göreceğini ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklarını belirtti. ?Mis sabun 16, yüzyılda Osmanlı Hanedanının padişah eşlerinin cariyelerin özel olarak kullandıkları ürünler olduklarını bu eserlerin adlarının Osmanlıdan bu yana yansıdığını çok değerli bir sanat olduğunu Reabilitasyom Merkezlerinde bu kursların insanlara çok fayda sağladığı bilinmektedir.? Başarılı Göbel li ev hanımlarını kursiyerleri kutluyor ve emeklerinin karşılığını bir gün mutlaka alacaklarını temenni ediyoruz. İbrahim PAMUKÇU-Susurluk



Anahtar Kelimeler: Göbel Yapımı Sabun Kursu
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli