Giritliler 5. Kez buluşuyor.

Giritliler 5. Kez buluşuyor.

1924 Mübadele göçü Giritliler 5. Kez yurdun dört bir köşesinden Kuşadası- Davutlarla bir araya gelecek.

Tarih ve turizmin cazibe merkezi Kuşadası, 1924 Mübadele Giritlilerini 5. Kez bir araya getiriyor.

Özellikle Marmara ve Ege’nin değişik noktalarında yaşayan Giritliler 4 yıl önce başlatılan kültür ve sanatlarının sınandığı ‘’Giritliler Kültür ve Sanat Festivali’’ bu yıl 18 Mayıs’ta yapılacak.

Geçen dört yıldaki tecrübe ve birikimleriyle Girit’in geçmişten günümüze uzanan eski resimleri, el sanatları, kültür ve geleneklerini özümseyen kıyafetten, ev yemeklerine uzanan festivalde isteyen her Giritli kendi standını açarak geçmişini günümüze taşıyabilecek.

Giritliler birliği ve Organizasyon komitesi Başkanı Yunus Çengel, Bandırma Manşet’e yaptığı açıklamada özellikle Erdek, Marmara, Ayvalık, Edremit ve Mudanya yöresinde yaşayan Giritlileri bu etkinliğe beklediğini vurgulayarak  ‘’Bu yıl 5. Düzenlediğimiz Giritliler festivali uluslararası nitelikte olacaktır, Marmara, Ege ve Akdeniz’de yaşayan Giritlilerin yanı sıra, Girit’ten gelen konuklarımız festivalin geçmişten günümüze uzanan temasını oluşturacaktır, özellikle sanatsal sergiler, kültürel folklorumuzun yanı sıra yöresel ev yemeklerimizin saklı tatları konuklarımızın damaklarında uzun süre kalacaktır.’’ Dedi.

 

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı