Gerçek Efsaneler, Şeref Akın

Gerçek Efsaneler, Şeref Akın

Şeref Akın;Altyapıya önem vermeyen takımların geleceği olmaz.

Bandırma Manşet Spor Editörü Zeyyat Saygın´ın Bandırma´nın spor tarihinde iz bırakan ?´Gerçek Efsaneler´´ haber röportaj programının bu bölümüne Şeref Akın konuk oldu.

1951 doğumlu Şeref Akın, Futbola Babasının yönetici olduğu Çelikspor´da başladı.

Sol haf Şeref Akın, 1 yıl oynadığı Çelikspor´dan Antrenör Ergin Torumtay tarafından Bandırmaspor´a alındı.

Bandırmaspor alt yapısından A takıma uzanan serüven 1971 yılına kadar sürdü.

Şeref Akın´ın iş garantili Etispor futbolculuğu 1983 yılına kadar sürdü. Akın daha sonra Antrenörlüğe geçti. Bandırmaspor´un alt ve üst yapısında 4 yıl Ali Toptan, Cengiz Tomaç ve Arap Güngör ile sürdü.

Şeref Akın´ın 4 yıllık Antrenörlük yaşamı kötü bir tesadüfle sonlanırken futbol otoritesi dostlarının tavsiyesi ile Futbol Hakemliğine başladı.

1988-1992 yılları arasındaki Hakemlik, 1992 den 1996 ya kadarda gözlemcilik görevinde bulunan Şeref Akın´ın spor yaşamı oldukça zengin anekdotlarla dolu.

Şeref Akın Babası Otçu Şerif´in ısrarı ile Çelikspor´da lisans çıkartması ile başlayan futbol yaşamı, Bandırmaspor forması altında ve Bandırmaspor genç takımında Türkiye Genç takımlar kupasında finale kadar uzandı.

Akın, Konya´da oynanan finalde Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı ve kura ile Fenerbahçe şampiyon oldu.

Şeref Akın ilk profesyonel karşılaşmasını Bandırmaspor forması ile Trabzon´a karşı oynadı.

Bandırmaspor´un 5-2 kazandığı karşılaşmada Soner´in pası ile Şenol Güneş´e attığı golü unutamıyor.

Şeref Akın´ın Etispor´a geçişi Antrenör Muzaffer Çil dönemine rastlıyor.

Yıl 1971 ve Etispor Türkiye liglerinde adından sıkça bahsettirdiği yıllar.

Etispor Türkiye kupasında Bursaspor ile Çeyrek final oynuyor. Etispor üstün hatta ilk golü atıyor ama karşılaşmanın hakemi düdük kontrolü ile maçı şekillendiriyor.

Olmadık bir pozisyona düdük çalan orta hakeme yaklaşan Akın, ?´Hocan ne var bunda´´ deyince, hakem; ?´Kimle oynadığınızı unutuyorsunuz galiba´´ diyerek hedef ve skorun seyrini tescilliyor.

Şeref Akın, Antrenörlük yaşamında altyapıdan üst yapıya Kaan, Tanzer, Ogün ve Emre gibi dönemin önemli isimlerini yetiştiriyor. Şeref Akın´ın hakemlik yaşamı ile bir taraftarla sözlü diyaloğa girmesi ile sonlanıyor.

Bugün yaz aylarında Tatlısu´da yaşayan Şeref Akın, 29 yıllık futbol yaşamını güzelliklerle taçlandırmak isteyen bir kişiliğe sahip olmasına rağmen, yaşanan gelişmeler nedeni ile bugün sisteme olan kırgınlığı sanayi sahasında genç amatörleri seyretmekten öte geçmiyor.

Bandırma Futbol dünyasında bir döneme damgasını vuran Şeref Akın´ın, Zeyyat Saygın ile  29 yıllık futbol dünyasına ilişkin haber röportajını keyifle isleyebilirsiniz.



atilla civan
15.07.2014 02:12:09
sayın SAYGIN`ı bu söyleyişinden dolayı kutluyorum. Bandırmamızın spor sorunlarını dile getirmesinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum...

Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı