Gerçek Efsaneler, Dr. Mehmet Pastırmacı

Gerçek Efsaneler, Dr. Mehmet Pastırmacı

Bandırma`da herkes onu 8 numara Soner`in veliaht`tı olarak görüyordu.

Dinçer Kaşıkçı´nın mahalle arasında görüp elinden tuttuğu Mehmet Pastırmacı 17 Eylül´de ilk lisansını çıkarttığında 15 yaşındaydı.

Ve o yıl Bandırma´da gençlik ile Marmaraspor´un birleşmesiyle Bandırmaspor kurulmuştu.

Küçük yaşına rağmen takımdaki yerini kimseye kaptırmayan Pastırmacı, Erdek Gençlik, Gönen Gençlik, Gönen Yıldız, Havagücü, Çelikspor, Yaprakspor´lu ligdeki mücadelesi birçok spor otoritesi tarafından ?´Geleceğin Soner´i´´  olarak tanımlandı. Nitekim 1967´de Bandırmaspor Antrenörü Erdoğan Tokol´un teşviki ile Genç takımların kurulmasıyla ilgili olarak Ergin Torumtay görevlendirildi.

Torumtay´ın listesindeki 1 numara elbette Mehmet Pastırmacı idi.

Pastırmacı mahalle aralarındaki futbol resitalini 17 Eylül ile geliştirirken Bandırmaspor genç takımı ile taçlandırmaktaydı.

O günlerde Genç takım Bandırmaspor ile idman yapıyordu. Ve bir özel maç öncesinde takım yemeğe alınmış ancak verilen lokanta önüne gelen Pastırmacı, utangaçlığı nedeni ile lokantaya giremez.

Maç saatine kısa bir zaman kala, takımdaki yerini almak üzere Cinçukuruna gittiğinde bu kez kendisini tanımayan stat görevlisi, maça kaçak girmeyi düşünen çocuk sanarak kendisini stada almaz. Daha sonra hocası bu durumu görür ve görevliye onun Bandırmaspor futbolcusu olduğunu söyler.

Ailesi Pastırmacı´nın futbolcu olmasını istemez özellikle annesi sık sık telkinde bulunarak ikbali adına okumasının gerektiğini söyler.

Pastırmacı okul ve futbol ikileminde yaşadığı Bandırma´da hem liseyi okur, hem de Bandırma genç takımında futbol yaşamını sürdürür ve teknik takip sonucu A takıma alınır.

Pastırmacı o yıl İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesini kazanır ve eğitimine devam etmek üzere Bandırmaspor ile yollarını ayırır.

Pastırmacı´nın Üniversite yaşamı oldukça zordur. Derslerin yoğunluğu kendisine fazla şans tanımaz. Nitekim Üniversite´nin futbol koçu Pastırmacı´nı keşfedip Üniversite takımına alsa da, Futbol ile olan ilişkisi daha ileriye gitmez.

Pastırmacı daha sonra meslek yaşamındaki kariyerini yükseltmek adına Çukurova ve Kayseri´de stajlara katılır ve İç hastalıklarında Uzman olur.

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Uzman Dr. Mehmet Pastırmacı´nın, Bandırma´da Soner´in veliahttı 8 numara olarak futbol yaşamı noktalanırken, beraberinde oynadığı birçok takım arkadaşı uzun yıllar yeşil sahalarda isim yapar.



kadir
23.07.2014 14:23:02
hayatımda tanıdıgım en iyi doktordur kendisine başarılar dilerim

rafet erşen
23.07.2014 14:58:53
Sevgili Pastırmacı senin çocukluk ve gençlik arkadaşın olarak seni yıllar sonra izlemek ve dinlemekten çok mutlu oldum.Selam v e sevgiler.Rafet ERŞEN İZMİR

Gülten Pastırmacı
24.07.2014 21:07:46
Canım abimiz:İyiki varsın,ailenle birlikste hep sağlıklı ve mutlun ol.Gülten-Cumhur Pastırmacı.

  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı