Gerçek Efsaneler,

Gerçek Efsaneler,

Özkan Kıvanç, ''Bacak Özkan'' Bandırmaspor'u Türkiye Kupasında yarı finale taşıyan krampon.


Bandırma Manşet Spor Editörü Zeyyat Saygın´ın Bandırma´da spor tarihine yön veren gerçek efsaneler haber-röportaj dizisi sürüyor.

Saygın´ın bugünkü konuğu sokak aralarındaki çevik hareketleri keşfedilerek lisans çıkartıldığı Marmaraspor´dan Bandırmaspor´un ilk kadrosu ve 1965´ten 1971´e uzanan macera dolu futbol yaşamı.

Zeyyat Saygın sordu o yanıtladı.

Bandırma Sunullah Mahallesi´nin tozlu yollarında, boş arsalarında Marmaraspor yöneticileri Şoti Remzi ve Gavgav Hikmet tarafından keşfedildi.

Küçük dev adam Özkan Kıvanç 1955´te Marmaraspor´da fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olarak siyah beyazlı forama ile 10 yıllık başarılı futbol oynadı. Balıkesir Karesispor´la yapılan dönemin dev derbisinde attığı iki golle tarih yazdı.

1965 te Bandırmaspor´un kurucu kadrosunda yer aldı ve 1971`e dek süren unutulmaz başarılara imza attı.

Özkan Kıvanç ?´Bacak Özkan´´, ?´Küçük Özkan´´ ve Efsane bücür, bu lakapları ona kendisini futbol topu ile yakalayamayan rakipleri taktı.

Sol açık olarak başladığı futbolu sol açık, sol iç mevkide sürdürdü. Bandırmaspor´dan başka yerde top oynamadı transferlerde parayı yabancı oyuncular alırken o ?´Ev Ekmeği´´ muamelesi ile hep ötelendi. Verilen senetleri yine kendisi ödedi.

Bandırmaspor´da 7 Yıllık mücadelesi Orta alanda defansif ağırlıklı oldu. İlk yıldan itibaren Bordo Beyazlı ekip en güçlü rakiplerini dize getirerek hep yarı finalde elendi.

Özellikle 1965 te Bandırma´da oynanan şöhretler karması Galatasaray ile 1-1 berabere kalındı. İstanbul´daki rövanş ´ta Metin Oktay´ın golü ile final yolu kapandı.

Antrenmanlarda Soner´i, İstanbulspor maçında ünlü Kasapoğlu´nu nasıl kilitledi.

Bandırma´ya futbol resitalini kazandıran efsane hoca Erdoğan Tokol ile yolları nasıl kesişti.

Kömür cürufu Cinçuru efsanesinden günümüze uzanan futbol geçmişi, Bugün Bandırmaspor´a olan gönül yorgunluğu,  Kendi küçük futbolu büyük adam Özkan Kıvanç, geleceğini gördüğü torunu Anıl´ı kendi elleri ile Bandırmagücü futbol okuluna teslim ederek takımın teknik kadrosu Öner Aslan ile Özkan Acar´dan yeni bir ?´Küçük Özkan´´ yaratmaları ricasında bulundu.

İşte heyecan dolu 17 yıllık futbol serüveninin kısa hikayesi. Videoda kendi ağzından zevkle izleyeceğiniz bir haber röportajı?



Gökhan Yıldırım
12.05.2014 19:43:46
Üç kuşak bir arada.

  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı