Gerçek Efsaneler

Gerçek Efsaneler

Spor Editörümüz Zeyyat Saygın'ın tutku yapan röportaj serisi 'Gerçek Efsaneler' in bugünkü konuğu Bandırmaspor'un kurucusu ve 7 yıl aralıksız Genel Kaptanlığını üstlenen Kaya Kayhanlar…



Bandırma Manşet Spor Editörü Zeyyat Saygın´ın soluk soluğa takip ettiğiniz ``Gerçek Efsaneler´´ röportaj serisi devam ediyor.

Saygın´ın bugünkü konuğu Marmaraspor ile Gençlik İdmanyurdu´nun birleşerek 1965 Bandırmaspor´un yaratılmasında pay sahibi olan gerçek bir efsane Kaya Kayhanlar?

O, DLH Bölge Müdürlüğünde memurdu Bandırma´da ezeli rekabet yaşayan iki güzide kulübü Marmaraspor ile Gençlik İdmanyurdu´nun 1965 yılında birleşerek Bandırmaspor´un doğmasında katkısı oldu.

Kaya Kayhanlar 1965´ten sonra bordo beyaz bir aşkla yaşadı. Gün geldi işini, gün geldi eşini ihmal etti.

Alın teriyle kazandığı paradan Narlı´da 14 parsel aldı. Hepsi de Bandırmaspor´a gitti. ?´Helal, hoş olsun?´´

Hakkında ?´Memurdan yönetici mi olur? ?´ dendi. O bu söylevleri çürütmek adına verdiği mücadelede Bandırmaspor´un onurunu hep en üst noktada tuttu.

O parasını, zamanını kaybetti, Eşini, İşini ihmal etti. Tek kazancı günün birinde bindiği taksinin şoförü uzattığı yol ücretini almayarak ?´Kaptan sen bizim için varını yoğunu harcıyorsun, senden nasıl para alırım.´´ Demesi oldu.

Kaya Kayhanlar 1965´te kuruluşunda yer aldığı Bandırmaspor´un 1976-1982 yılları arasında 7 yıl Genel Kaptanlığını yaptı.

Yemedi, yedirdi? İçmedi içirdi? Transferler yaptı, Antrenörlerle boğuştu, Futbolcularla kader birliği yaptı. Hatır şikesinde Bandırmaspor´un gol yemesi için nasıl çaba sarf etti?

Yönetici arkadaşları ile arası nasıldı? Kimlerle iyi geçinirdi? Parayı seven futbolcuları nasıl idare ediyordu? Bandırmaspor ile efsaneleşen hangi futbolcuları bordo beyazlı ekibe kazandırdı?

Antrenör Rıdvan Kösemihal´in karşı çıkmasına rağmen Şener´i nasıl kadroya koydu?

Antrenör Hilmi Kiremitçi ile oynayacak santraforlar Asım mı?, Ferruh mu?  Konusunda fikrini nasıl kabul ettirdi?

Kritik Mersin maçı öncesi gidilen Liman Kampında takımı nasıl motive etti?

Dönemin asları Şener ve Hüsnü izinli gittikleri İstanbul´dan neden geri dönmedi? Nasıl Bandırma´ya dönmelerini sağladı?

Antrenör Rıdvan Kösemihal ile görüş ayrılığına düşünce yönetim kimin tarafında oldu?

Bandırmaspor´un efsaneleşen yıllarında adı spor tarihine altın harflerle yazılacak bir isim Kaya Kayhanlar´ın bir solukta izleyeceğiniz nefis röportajı izleyin, izletin



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı