Genel kurulda konuştu

Genel kurulda konuştu

Eğitim-Sen üyesi Hacı Akyaz: “KESK, 1990’lardaki gücüne kavuşmalı”

Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği’nin genel kurulunda öğretmenlerin yanı sıra emekçilerin sorunları da dile getirildi.

Erdal Doğru’nun temsilciliğe seçildiği genel kurulda düşüncelerini açıklayan Hacı Akyaz, “Bugün ülkemizdeki ekonomik krizi yaratanlar, bunun faturasını emekçilere ödetmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Hükümetin hazırladığı son bütçeye göre borçların büyük kısmının çalışanlara ve ezilenlere ödetilmek istendiğini öne süren Akyaz, şu değerlendirmede bulundu:

“KESK ve Eğitim-Sen olarak gücümüzü üyelerimizden alıyoruz. Ancak yine de KESK’in, 1990’lardaki eski gücüne kavuşmasını istiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra, KESK’in üzerine büyük darbe indi. Kanun Hükmündeki Kararnameler’le 2 bine yakın üyemizin işine son verildi. KESK’in yeniden eski gücüne kavuşarak kitle sendikacılığı, demokrasi ve emek mücadelesi vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda Kürt sorununun da barışçı yollarla çözümlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu savaş hepimizi etkiliyor. Biz, savaş değil, barış istiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz ücret, vergide adalet, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını istiyoruz.”  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Genel kurulda konuştu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false