GENÇLER, MERSİN’DE MAĞLUP OLDU

GENÇLER, MERSİN’DE MAĞLUP OLDU

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 24. hafta karşılaşmasında TEKSÜT Bandırma BK, Mersin’de konuk olduğu TAC NEF’e 85-71 mağlup oldu.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Boran Güler, Önder Atun, Yiğit Karalar ve Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip TEKSÜT Bandırma B Koldu. Hücumlarda sayı üretmekte zorlanan her iki ekipten Yeşil-Beyazlı Gençler, Boran Güler ve Önder Atun’un sayıları ile ilk çeyreği 14-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe hücumda ve savunmada istekli başlayan TEKSÜT Bandırma BK, çeyreğin ilk bölümünde hücumda sayı üretmekte zorlanmazken Boran Güler ve Fatih Bardak’ın sayıları ile 15. dakikada skoru 24-27’ye getirdi. Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösterse de savunmada biraz aksayınca soyunma odasına 34-35 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez ev sahibi ekip TAC NEF oldu. Hücumda ve savunmada iyi performans gösteren ev sahibi ekip Hakan Çakır ve Berkay Çıvgın ile sayılar üretirken, TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri Boran Güler’in sayıları ile25. Dakikayı 50-48 geride geçti. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçilirken Yeşil-Beyazlı gençler final çeyreğine 56-54 geride girdi.

Final çeyreğine hızlı başlayan taraf yine ev sahibi ekip TAC NEF oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumlarda Berkin Cilev ve Yiğit Karalarile sayılar bulurken35. Dakikada skoru69-63’e getirdi. Kalan bölümde tekrar öne geçme şanslarını kullanamayan TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan da 85-71 mağlubiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri, ligde önümüzdeki hafta 25 Şubat Salı günü saat 13.00’te İstanbul Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda Darüşşafaka Basketbol’a konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı Baş antrenörü Engin Kömeç:

‘‘Sezonun en zorlu deplasman maçında rakibimizin özellikle son periyotta savunma sertliğine cevap veremedik.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı Baş antrenörü Engin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Final grubunun ilk devresinin son maçında grubun en zorlu maçlarından birini oynadık. Rakibimiz bu sezon ev sahibi avantajını iyi kullanan ve sert basketbol oynayan bir takım. Bugün sahada rakibimizin göstereceği sertliğe aynı şekilde karşılık vermemiz gerekiyordu. Maçın ilk periyoduna istediğimiz gibi başladık. İlk yarı savunmada direnç gösterip hücumda da istediğimiz sayıları bulunca 9 sayı öne geçmemize rağmen periyot sonunda basit hatalar yapınca devreye sadece 1 sayı önde girdik. Devreye çok daha avantajlı girebilirdik. Maçın ikinci yarısına da savunmada istekli başladık. Bu evrede hücumda kolay sayılar bulabileceğimiz hızlı hücumlardan sayılar ve istediğimiz dış isabetleri bulamayınca hücumda biraz tıkandık. Maçın son periyodu ise rakibimizin sahada göstermiş olduğu sertliğe cevap veremedik ve hakemler de sertliğe çok izin verdiler. Maçın sonunda geri gelmek için göstermiş olduğumuz çaba da yeterli olmayınca kazanmamız gereken hedef bir maçı kaybettik. Maçın sonunu savunmayı bırakmayıp hücumda da çok daha akıllı oynamalıydık. Umarım bu mağlubiyetin de telafisini kalan maçlarda yapabiliriz. Rakibimizi galibiyetinden dolayı kutluyorum.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 24. Hafta Karşılaşması

Salon:Edip Buran Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:Hüseyin Çelik, İbrahim Barış Erdolu, MahsunAlanko

Periyotlar: 1P:14-172P:20-183P:22-194P:29-17MS:85-71

TAC NEF: Hakan Çakır 18 sayı, 14 ribaund; Berkay Çıvgın 17 sayı, 9 asist; Yiğit Öncel 15 sayı, 9 ribaund; Fırat Güneri 12 sayı, 4 ribaund; Sezgin Akcınlı 10 sayı, 5 asist; Halil Türkmenoğlu 7 sayı; Cahit Kalkan 5 sayı, 4 ribaund; Berke Diler 1 sayı.

TEKSÜT Bandırma BK: Boran Güler 20 sayı, 6 ribaund, 7 asist; Önder Atun 16 sayı, 6 ribaund, 8 asist; Fatih Bardak 12 sayı, 7 ribaund; Yiğit Karalar 10 sayı, 8 ribaund; Anıl Karaca 8 sayı, 4 ribaund; Berkin Cilev 3 sayı, 3 ribaund; Uğur Can Erdem 2 sayı.



Anahtar Kelimeler: GENÇLER MERSİN’ MAĞLUP
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı