GENÇLER, GALİBİYET SERİSİNİ DÖRT MAÇA ÇIKARDI

GENÇLER, GALİBİYET SERİSİNİ DÖRT MAÇA ÇIKARDI

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, GALİBİYET SERİSİNİ DÖRT MAÇA ÇIKARDI

Basketbol Gençler Ligi A Grubu 11. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’u67-64 mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Boran Güler, Önder Atun,Anıl Karacave Fatih Bardak beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan tarafev sahibi ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Bandırma ekibi hücumda Boran Güler ve Berkin Cilevile sayılar bulunca ilk çeyreği de Berkin’in son saniye üç sayı isabeti ile 19-17önde kapadı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbololdu. Savunmayı ön planda tutan her iki ekipten TEKSÜT Bandırma BK, hücumlarda Boran Güler ve Berkin Cilev’insayıları ile 15. dakikada skoru 22-21’e getirdi. Kalan bölümde hücumlarda Boran Güler ile etkili olan Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına da 33-31 önde girdi.

İkinci yarıya TEKSÜT Bandırma BK hızlı başladı. Savunmada ve hücumda etkili bir oyun ortaya koyan Bandırma ekibi, Önder Atun ve Boran Güler’in sayıları hücumda sayılar üretti. 25. dakikada skoru 40-35’e getiren TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri kalan bölümde de Elber Mirza Sucu ve Önder Atun’un sayıları ile etkili olunca final çeyreğine 52-45 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Sayı üretmekte zorlanan her iki ekipten TEKSÜT Bandırma BKhücumlarda Boran Güler ve Önder Atun’un sayıları ile 35. dakikada skoru 57-56’yagetirdi. TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri Önder Atun ve Boran Güler ile bulduğu sayılarla rakibine öne geçme şansı vermeyince karşılaşmadan 67-64 galibiyetle ayrılarak üst üste dördüncü galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 12. Hafta KarşılaşmasındaAnkara’da 11AralıkÇarşamba günü saat 15.30’daTürk Telekom’a konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç:

‘‘Hem Takım olarak hem de bireysel olarak birçok dersler çıkarmamız gerekiyor.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL TakımıBaşantrenörüEngin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Çok yoğun bir haftada kendi evimizde kazanmamız gereken bir maçta galip geldiğimiz için mutluyuz. Öncelikle iyi mücadele eden Arel Üniversitesi Büyükçekmece Gelişim Takımını kutluyor ve kalan maçlarında başarılar diliyorum.

Maalesef bugün maçta istediğimiz savunma sertliğini gösteremedik ve rakibimize çok fazla hücum ribaundu ile ikinci şans ve kolay hızlı hücum sayıları verdik. Geniş rotasyonda diğer oyuncularımızdan da performans anlamında istediğimiz katkıyı alamadık. Tüm yaptığımız iyi savunmaların sonunda savunma ribaundlarını alamadığımız için de hücumda istediğimiz kolay sayılıları da bulamadık. Son periyot bir reaksiyon gösterip öne geçtiğimiz anlarda skor avantajını maçın sonunda da koruyup daha akıllı oynamalıydık. Bu maçtan da hem Takım olarak hem de bireysel olarak birçok dersler çıkarmamız gerekiyor. Bu analizler ile kalan maçlarda daha iyi bir basketbol oynamalıyız. Tüm oyuncularımızı ve teknik ekibi galibiyetten dolayı kutluyorum.’’ dedi.

Karşılaşmayı 27 sayı ve 9ribaundluk bir performansla tamamlayan Boran Güler ise şunları söyledi: ‘‘Maça istediğimiz gibi başlayamadık. İstediğimiz hücum ve savunma oyunlarını da sahaya yansıtamadık. Ama son çeyrekteki iyi oyunumuzla öne geçmenin de avantajını koruyarak evimizde kazandığımız için mutluyuz.’’ dedi.

Maç:Basketbol Gençler Ligi A Grubu 11. Hafta Karşılaşması

Salon:TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler:Ozan Çakar, Ali Rıza Pinat, Nagehan Şeyda Kurden

Periyotlar: 1P:19-172P:14-143P:19-144P:15-19MS:67-64

TEKSÜT Bandırma BK: Anıl Karaca 5 sayı, 4 ribaund; Boean Güler 27 sayı, 9 ribaund; Berkin Cilev 7 sayı, 4 ribaund; Fatih Bardak 2 sayı, 9 ribaund; Celal Evran 2 sayı, 4 ribaund; Uğur Can Erdem 2 ribaund; Elber Mirza Sucu 2 sayı, 1 ribaund.

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol: Doğukan Ayar 19 sayı, 11 ribaund; Kağan Kilişçi 1 sayı, 1 asist; Yiğit Yarişçi 17 sayı, 10 ribaund; Şafak Yurdakulu 8 sayı, 8 ribaund; Cenk Aydın 11 sayı, 4 ribaund; Bora Aydın 4 sayı, 4 ribaund; Saruhan Çakır 4 sayı, 9 ribaund.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli