Gençler Beşiktaş'ı perişan etti.

Gençler Beşiktaş

TEKSÜT BANDIRMA BK’NIN GENÇLERİ, BEŞİKTAŞ’I MAĞLUP ETTİ!..

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 27. hafta karşılaşmasında TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Beşiktaş’ı Berkin Cilev’in son saniye üç sayılık isabeti ile 66-63 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK’nın gençleri karşılaşmaya Berkin Cilev, Boran Güler, Önder Atun, Yiğit Karalar ve Fatih Bardakbeşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip TEKSÜT Bandırma BKoldu. Hücumlarda sayı üretmekte zorlanmayan Yeşil-Beyazlı Gençler, Önder Atun ve Yiğit Karalar’ın sayıları ile ilk çeyreği 20-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı.Çeyreğin ilk bölümünde hücumda sayı üretmekte zorlanan her iki takımdan TEKSÜT Bandırma BK Önder Atun ve Yiğit Karalar’ın sayıları ile 15. dakikada skoru 26-24’e getirdi.Yeşil-Beyazlılar kalan bölümde hücumlarda iyi bir performans gösterse de savunmada biraz aksasa da soyunma odasına 34-28 önde girdi.

İkinci yarıya her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Yeşil-Beyazlı Gençler Önder Atun’un sayıları ile25. dakikayı 42-32 önde geçti. Kalan bölümde konuk ekip Beşiktaş hızlı hücumlarla sayı üretirken TEKSÜT Bandırma BK Önder Atun’un sayılarıyla son çeyreğe 49-43 önde girdi.

Final çeyreğine iyi başlayan taraf bu kez konuk ekip Beşiktaş oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumlarda sayı üretmekte zorlanırken Kaan Bozkurt ile sayılar bulsa da 35. dakikayı 55-57 geride geçti. Kalan bölümde Önder Atun ile sayılar üreten Bandırma ekibi maçın bitimine 45 saniye kala skoru 63-63’e getirdi. Mücadelenin son bölümünde bitime 8 saniye kala Berkin Cilev ile bulduğu 3 sayılık basket ile TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri karşılaşmadan 66-63 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK’nın Gençleri, ligde önümüzdeki hafta 11 Mart Çarşamba günü saat 19.00’daİstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda Anadolu Efes’e konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı Baş antrenörü Engin Kömeç:

‘‘Final Grubu’nda kendi evimizde galip gelmemiz gereken bir maçı kazandık.’’

       Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK BGL Takımı Başantrenörü Engin Kömeç şunları söyledi: ‘‘Final grubunda oynanan her maç oyuncularımızın gelişimi ve tecrübe kazanması açısından önemli. Bugünkü rakibimiz deplasmanda kaybettiğimiz ve ligin formda ekiplerinden Beşiktaş’tı. Maç boyunca hücumda topun değerini bilerek oynamak ve savunmada rakibimizin hızlı hücumlarını durdurmamız gerekiyordu. Maça savunmada rotasyonlara girmeden baskı yaparak başladık. Hücumda ise istediğimiz sayıları bulduk ve ilk periyodu önde bitirdik. İkinci periyotta da maçın kontrolü elimizdeydi ve devreye de avantajlı bir skor ile girdik. İkinci yarı ile birlikte rakibimizin yaptığı alan savunmasına karşı hücum ritmimizi kaybettik ve rakibimizin bizi yakalamasına engel olamadık. Özellikle 5 kısa oyuncu ile oynamaları bizim de hücum ritmimizi kaybetmemizde diğer bir etkendi. Bundan dolayı da uzun oyuncularımızdan bugün faydalanamadık.

Maçın sonunda ise 5 sayı geriye düşmemize rağmen savunmadaki istediğimiz, gayretimiz ve istediğimiz çok kritik isabetleri bulup maça ortak olduk ve maçı kazandık. Tüm oyuncularımız ve bizler maçın sonunu nasıl oynanır tecrübesini yaşadık. Kendi evimizde galip gelmemiz gereken bir maçı kazandığımız için mutluyuz. Galibiyetinden dolayı tüm oyuncularımı kutluyor, teknik ekibe de desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca destek olan tüm taraflarımıza da teşekkür ediyorum. Beşiktaş takımına da kalan maçlarda başarılar diliyorum.’’ dedi.

Yiğit Karalar ise şunları söyledi: ‘‘Maça iyi başladık. İlk yarı da soyunma odasına önde gittik. Bir ara ritmimizi kaybettiğimiz için mücadelede geri düştük. Daha sonrasında iyi bir performans göstererek maçı kazandık. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim.’’ dedi.

Maç: Basketbol Gençler Ligi Final Grubu 27. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Polat Parlak, Yarkın Keskin, Ali Rıza Pinat

Periyotlar: 1P:20-162P:14-123P:15-154P:17-20MS:66-63

TEKSÜT Bandırma BK: Önder Atun 26 sayı, 15 ribaund, 3 asist; Yiğit Karalar 12 sayı, 10 ribaund; Boran Güler 8 sayı, 6 ribaund, 6 asist; Berkin Cilev 8 sayı; Fatih Bardak 4 sayı, 5 ribaund; Kaan Bozkurt 4 sayı, 3 ribaund; Anıl Karaca 2 sayı, 4 ribaund; Emir Adıgüzel 2 sayı.

Beşiktaş: Ali Aşkar 20 sayı, 5 ribaund; Atalay Altınay 9 sayı; Boray Bilgin 8 sayı; Bora Sunar 7 sayı, 6 ribaund; Emir Yarıcı 7 sayı, 4 asist; Orkun Çavuşoğlu 6 sayı, 7 ribaund; Kaan Onkardeş 4 sayı, 7 ribaund; Ali Erdal 2 sayı.



Anahtar Kelimeler: Gençler Beşiktaş' perişan .
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli